Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
března

Don Giovanni - přímý přenos na ČT Art

Národní divadlo

zpět na výpis akcí
 

Přímý přenos opery W.A.Mozarta Don Giovanni. V režii švédsko-norského činoherního a operního režiséra Alexandera Mørk-Eidema.

Datum:18. 03. 21
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla, hudba

Existuje-li ještě na světě místo, kde Mozart osobně premiéroval některou ze svých oper a na němž se dodnes hraje divadlo, pak je to jedině Stavovské divadlo. Opera Národního divadla o tuto unikátní tradici s hrdostí i starostlivostí pečuje již po celá desetiletí.
Je ale možná překvapivé, že Dona Giovanniho, tuto pražskou „operu oper“ světového věhlasu, dosud nikdy v historii Národního divadla neinscenoval režisér jiného než domácího původu.
Nové uvedení tradiční Mozartovy opery v unikátním Stavovském divadle je tedy nakonec vlastně od základu netradiční – Dona Giovanniho se tentokrát ujme švédsko-norský činoherní a operní režisér Alexander Mørk-Eidem spolu s německým dirigentem a mozartovským specialistou Karstenem Januschkem.
Otevírá se před nimi široký prostor interpretace postavy proslulého prostopášníka, který přímo magneticky přitahuje zájem žen. Je nenapravitelným otrokem svých pudů, nebo provokatérem, rebelem, ba revolucionářem, člověkem, symbolem, nebo pouhým statistou, kolem nějž Mozart do nejmenších detailů kreslí nekonečně proměnlivý svět ženských emocí …?
Do jaké míry bude nový Don Giovanni ve Stavovském divadle netradiční i z tohoto pohledu?

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: