Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
listopadu

Odložený případ: Hammarskjöld - online projekce

Kino Aero

zpět na výpis akcí
 

Online projekce dokumentárního filmu Odložený případ: Hammarskjöld. Projekce proběhne v rámci Lux Film Days 2020.

Datum:27. 11. 20
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina

Vydali se po stopě jedné z největších záhad 20. století. A našli mnohem víc, než čekali. 18. září 1961 se nedaleko zambijského města Ndola zřítilo letadlo s generálním tajemníkem OSN Dagem Hammarskjöldem na palubě. Nehodu nikdo nepřežil. Ale byla to skutečně nehoda? Nejednalo se o atentát? Je Hammarskjöld nejvýznamnější obětí studené války? Nebo byl odstraněn západními tajnými službami kvůli své podpoře svobodných afrických států? O více než padesát let později vyráží po vychladlé stopě dánský dokumentarista Mads Brügger a švédský soukromý detektiv Göran Björkdahl. Kdo je vrah a kdo je oběť? Kdo je mystifikátor a kdo mluví pravdu? Brügger stvořil rafinovanou směs detektivky, špionážního thrilleru, dokumentu a promyšlené mystifikace, která vtahuje diváky do hry plné úskoků a lží.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: