Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
července

Gump - pes, který naučil lidi žít - premiéra

Bioscop

zpět na výpis akcí
 

V hlavních rolích se v tomto psím snímku objeví Bolek Polívka, Eva Holubová, Ivana Chýlková, Karel Roden, Richard Krajčo nebo Jana Plodková.

Začátek:22. 07. 21
Konec:25. 07. 21
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Snímek, který vznikl díky tomu, že si F. A. Brabec přečetl knihu Gump – pes, který naučil lidi žít, je dojemným příběhem vyprávěným očima psího tuláka Gumpa. Právě psí obětavost, moudrost a spousta emocí v knize natolik navnadily uznávaného režiséra, že se rozhodl příběh zfilmovat. „Natáčel jsem klip k písni Olgy Lounové inspirovaný Gumpovým příběhem s názvem Protože to nevzdám. Přečetl jsem si i knihu a musel jsem zavolat jejímu autorovi Filipu Rožkovi, protože jsem chtěl o tomto příběhu natočit film,“ vysvětlil F. A. Brabec

„Jsem přesvědčený, že takový film tady ještě nebyl. Jak svojí výtvarností, tak pravdou těch příběhů, které jsou natočené s pejskama, kteří si něco podobného zažili ve svém reálném životě. My jsme nechtěli, aby v rámci natáčení byli jakkoli připravovaní, drezurovaní, ale aby to zahráli tak, jak oni tu situaci cítí. Celý film v rámci tohoto vyšel maximálně a bude podle mě ojedinělý a výjimečný svojí pravdou,“ dodal režisér snímku F. A. Brabec.

„Hlavní role hrají pejsci a my jsme jenom takové vedlejší, jsme jenom takové osůbky, které procházejí životem těch psů,“potvrdil jeden z herců – Richard Krajčo. „Moje postava prožívá nesnadné období, ale tím, že má vedle sebe Gumpa, je naplněná, má klid a Gumpa považuje za svého zachránce,“ popsala svoji postavu Jana Plodková.  Kromě psa Gumpa si ve filmu zahrají psi z útulků nebo množíren, z nichž většina má za sebou velmi pohnutý příběh. Film bude mít oproti knížce jiný konec.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: