Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
září

Veřejný dům

MeetFactory

zpět na výpis akcí
 

Letošní první Veřejný dům / Public House bude zahájením snad klidné podzimní  kulturní sezóny. Čeká vás divadlo, vernisáže a další.

Datum:22. 09. 20
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 23:59
Kategorie: kultura|divadla, galerie, ostatní

Co nás čeká? 

Celým večerem vás budou provázet drag queen The House of Garbage, které celou akci zakončí perfromancí.

--------  Vernisáže výstav
Kde jsou lvi? / Ubi sunt leones?
„V dnešní době je snazší vylézt na nejvyšší horu světa, než nalézt dosud neobjevené místo na naší planetě." Výstava sleduje fenomén lidské fascinace dobrodružstvím a překonáváním limitů prostřednictvím objevitelských expedic a extrémních zážitků.
vystavující: Filip Dvořák (CZ), Jiří Franta & David Böhm (CZ), Felix Kiessling (DE), Nataša Kokić (RS), Štefan Papčo (SK), Alexander Ponomarev (UA), Macarena Ruiz-Tagle (CL), Vladimír Turner (CZ)
kurátorka: Eva Riebová 

Jaroslav Kyša a Richard Loskot: Tma představ 
Náš svět se zdá být už téměř zcela probádaný a ponechávající jen nemnohá tajemství. Tato iluzorní představa se ale rozpadá, jakmile obrátíme zrak ke hvězdné obloze. V reakci na výstavu Kde jsou lvi? Ubi sunt leones? tak umělci Jaro Kyša a Richard Loskot na první společné výstavě tematizují právě vesmír.
kurátorka: Tereza Jindrová 

-------- Artist talk
Alexander Ponomarev 
Multimediální umělec, bývalý námořník a námořní inženýr, mimo jiné iniciátor Antarktického pavilonu v rámci benátského Bienále a organizátor prvního „plovoucího" Antarktického biennale (2017). Ponomarev bude hovořit o svých projektech a aktivitách nejenom v ledových mořích a na Antarktidě.

-------- Otevřené ateliéry 
Rezidenti a rezidentky našeho programu otevřou svá studia a představí svou činnost. Součástí bude i komentovaná prohlídka s kurátory programu. 
Své ateliéry otevřou: Laura Eva Meuris (BE), Tomáš Roubal (CZ), Kasper Lecnim (PL), Adelina Cimochowicz (PL) + Adrian Altman (CZ), Centrum Centrum (PL), Urban Space Epics (US/CZ), Jakub Hošek (CZ)
 
-------- Divadlo 
Divadelní zkušebna a další prostory: Performnace studentů scénografie KALD DAMU
Neexistuje příběh, ale vždy jen konflikt. Tělo performera je hranicí, která odděluje vnitřní a vnější prostor. Pět vizuálních performerů odhalí, co se na této křehké hranici odeháráv. Co je vevnitř se snaží vykročit ven, co je vnitřní snaží se dostat na povrch. 
Performeři: Anna Blablová, Tereza Dostálová, Berta Doubková, Júlia Káčerová, Kristýna Khinová

-------- Hudba 
Toyota Vangelis
Václav Peloušek na domácí scéně není novou postavou. Po působení v projektech Hugo a Zoe nebo Paseka se mu daří svůj umělecký hlas nacházet jako písničkář vystupující pod jménem Toyota Vangelis, který místo kytary používá syntezátory, a svůj hlas moduluje vlastnoručně upraveným vokodérem. Velká část jeho nástrojů, na které hraje, přitom nese jeho otisk, protože je vymýšlí jako jeden z hlavních vývojářů firmy Bastl Instruments.
Natálie Pleváková
Ve své tvorbě se Natálie Pleváková zaměřuje na kompoziční strategie elektronické hudby v post-digitální éře – vytváří kompozice, ve kterých se překrývají různorodá média.

MeetFactory
Tel: 251551796
Ke Sklárně 15
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: