Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

KONČÍ SVĚT? JAZZ WINE FEST LETOS ALE URČITĚ BUDE! Tradiční JAZZ WINE FEST se koná ve dnech 25. a 26. září 2020 v Pražské tržnici.

Začátek:28. 05. 21
Konec:29. 05. 21
Čas:12:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Patronem festivalu v tomto roce je profesor Konzervatoře Jaroslava Ježka, pan Štěpán Markovič.

 

Letošní ročník festivalu se ponese v duchu edice českého jazzu. Mezi vystupujícími umělci budou nejen čeští jazzmani zvučných jmen, ale také zahraniční interpreti, kteří dlouhodobě žijící v České republice.

 

Páteční program festivalu bude věnován velkolepé oslavě narozenin geniálního českého skladatele, který se 25. září narodil na Žižkově. Zajímavostí je, že to bylo v domě, který je jen pár metrů od místa konání festivalu. Ano, máme na mysli Jaroslava Ježka, který svoji hudební inspiraci nalézal hlavně v jazzu. Součástí této oslavy narozenin bude vystoupení studentů, absolventů a profesorů Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze.

Na pódiu se představí nový projekt Štěpána Markoviče, profesora Konzervatoře Jaroslava Ježka, nazvaný AirShif. Zazpívá Ondra Ruml v bloku, který nazval „Jedeme Ježka“, a ve kterém uslyšíte skladby z jeho posledního alba. Milan Svoboda bude řídit Big Band Konzervatoře Jaroslava Ježka. Narozeninovou oslavu podpoří i  kapela Soul Ožil, která vznikla na konzervatoři Jaroslava Ježka a dále také absolvent  Konzervatoře Jaroslava Ježka a kmenový hráč orchestru Gustava Broma Ondřej Štveráček. Ladění té správné narozeninové atmosféry obstarají kapely Push & Honey a Fol de Gol. A prozradíme, že je připraveno i malé překvapení pro návštěvníky na úplný závěr této oslavy.

 

sobotu pak na pódiu přivítáme oblíbenou skupinu Top Dream Company. Zlatým hřebem sobotního večera, který jistě potěší všechny milovníky jazzové hudby, bude Jam session Štěpána Markoviče a skupiny dalších umělců, kteří již během dne vystoupili anebo šli náhodou kolem. Zážitek to bude opravdu nečekaný a dosud neviděný. Toto vystoupení bude vskutku originální a neopakovatelné! Všichni tito muzikanti se tak spojí na pódiu v jeden velký Jazz Gang!

Ale i sobotní odpoledne nabídne bohatý program. Z pódia se bude linout jazz v podání těchto umělců: Daniel Bulatkin, což je nejmladším český jazzman s mezinárodním renomé. Daniel vystoupí společně se svojí hostkou Allison Wheeler, která je moderní jazzovou zpěvačkou, pedagožkou a skladatelkou z kalifornského Monterey (USA). Na pódium se objeví i  Otto Hejnic, jeden z nejvyhledávanějších českých bubeníků, se svým projektem Otto Hejnic trio. Zpěvák, bubeník a tanečník Chuck Wensley je rodákem z Queensu v New York City. Po kariéře v L.A. se přesunul do Prahy, kterou si se svou manželkou zamilovali. Zabelov Group je duo hudebníků Jana Šikla a Romana Zabelova. Český skladatel a multiinstrumentalista Šikl absolvoval pražskou konzervatoř.  Roman Zabelov pochází z malé vesnice, Zhilitchi, v Bělorusku. The Muslim Jew, the Ugly & the Drummer, to je Groovy, Instrumental, Psychedelic, Original. Nebude také chybět již tradiční kapela Balkan Family, která zahraje balkánskou hudbu v lichých rytmech jazz / groovy.

 

Nedílnou součástí festivalu bude též vinobraní v režii moravských s českých vinařů. Na místě bude dostupná široká nabídka kvalitních vín, ale i nekončící množství různých druhů Burčáku.

Nebudou samozřejmě chybět ani zástupci gastronomie, kteří zde nabídnou vybrané lahůdky tuzemské i zahraniční kuchyně.

 

Rezervace vstupenek není nutná, vstup na festival je volný bez jakéhokoliv omezení! Festival je vhodný i pro děti. I ty zde naleznou zábavu a dobroty.

Pražská tržnice
Tel: 773164380
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: