Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
května

A7 Barber. Weill. Ravel

PKF - Prague Philharmonia

zpět na výpis akcí
 

Ailyn Pérez — soprán, Emmanuel Villaume — dirigent

Datum:05. 05. 21
Cena:500 Kč
Čas:19:30 - 21:00
Kategorie: kultura|koncerty, klasika

Čistě ze skladeb 20. stoleté bude sestaven program předposledního koncertu této sezony. Franz Schreker, učitel Ernsta Křenka nebo Aloise Háby, patřil v Německu začátkem 20. století k nejhranějším operním autorům. Jelikož však měl židovské předky, i v jeho případě antisemitské nálady přispěly k postupnému úpadku jeho kariéry. Sólistka Ailyn Pérez, sopranistka, jež pravidelně vystupuje například i v newyorské MET, předvede cyklus písní Šeherezáda od impresionistu Maurice Ravela, uslyšíme jí také ve skladbě Knoxville: Summer of 1915, ve které Samuel Barber vykresluje půvaby amerického venkova. Zkomponoval jí na slova básně, kterou napsal John Agee, pozdější laureát Pulitzerovy ceny in memoriam. Závěr bude patřit Symfonii č. 2 Kurta Weilla. Autor slavné Třígrošové opery také patřil k těm, kteří se kvůli svému původu stali terčem nacistických opatření. Weill však byl také jedním z těch, jímž se podařilo emigrovat: v USA se pak ze všech sil snažil zapomenout na to, jak žil a tvořil v rodném Německu.

PKF - Prague Philhar...
Tel: +420 224 267 644
KD Ládví, Burešova 1661/2
Praha 8, 18200
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: