Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
července

Letní kino Radost: Maják / The Lighthouse (2019)

Střecha Radost

zpět na výpis akcí
 

Ve středu pustíme na Radosti čtvercovou lahůdku z majáku uprostřed moře. 

Datum:01. 07. 20
Cena:160 Kč
Čas:21:00 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Ve středu pustíme na Radosti čtvercovou lahůdku z majáku uprostřed moře. Náš dramaturg kina David říká, že tento film je pro něj, po Tenkrát v Hollywoodu, zážitkem minulého roku. Film Maják Roberta Eggerse je ale tak náročný, že k němu nabídneme námořnický rum se slevou. Existenciální drama musí být sdíleným zážitkem. Prostředí našeho střešního kina vás do filmu vtáhne výhledem a trochou vánku.
English friendly
Vstupné 150,- (na místě, na goout + poplatky)
*Maják / The Lighthouse (2019)*
Drama / Horor / Mysteriózní
USA / Kanada, 2019, 110 min
Režie: Robert Eggers
Scénář: Robert Eggers, Max Eggers
Kamera: Jarin Blaschke
Hudba: Mark Korven
Hrají: Robert Pattinson, Willem Dafoe, Valeriia Karaman

Režisér a scenárista Robert Eggers, který na sebe strhl pozornost žánrových fanoušků i vyznavačů artových sfér debutem Čarodějnice, opět spřádá důmyslně vystavěné dílo, které provází pověst strhující divácké podívané, osobité autorské vize i hypnotického klaustrofobního dramatu. Robert Pattinson a Willem Dafoe podávají fenomenální výkony coby strážci titulního majáku ve vyprávění zasazeném na konec devatenáctého století. Soužití větrem a lety ošlehaného, i notně vypitého námořníka a jeho nového nezkušeného asistenta se začne propadat do šílenství a paranoie, zatímco novic poodkrývá okolnosti záhadného osudu svého předchůdce. Strhující kompozice černobílé kamery v kombinaci s precizní zvukovou režií utvářejí přízračnou, ale současně uhrančivou atmosféru, do které se spolu s postavami propadnou také diváci. Eggers vytvořil vrcholně estetickou a všechny smysly atakující podívanou, která v sobě snoubí vytříbenou krásu i dravou krutost. 

Střecha Radost
Tel:
nám. Winstona Churchilla 1800/2
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: