Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
března

Velikonoční trhy Náměstí republiky

Taiko, a.s.

zpět na výpis akcí
 

Praha se stala, především díky svým Vánočním trhům, vyhledávanou a oceňovanou destinací.

Začátek:13. 03. 18
Konec:08. 04. 18
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: gastro|farmářské trhy

V roce 2015 ji na první místo ji zařadili čtenáři amerického listu USA Today i několika prestižních britských listů. Vánoční trhy 2016 byly globální televizní stanicí CNN vyhodnoceny jako jedna z TOP10 nejkrásnějších vánočních destinací. V roce 2017 získala opět titul Nejkrásnější vánoční destinace světa 2017, tentokráte od US NEWS. Zaujala především atmosféra, výzdoba, sortiment trhů, nádherně zdobený vánoční strom i zakomponování trhů do unikátního historického prostoru Staroměstského náměstí.

 

V DUCHU NÁRODNÍCH TRADIC

Neodmyslitelnou součástí Velikonočních trhů je zábava, ukázky tradičních zvyků a řemesel i dobré jídlo a pití. Ve více než stovce bohatě stylově dekorovaných prodejních stánků nabídnou výrobci, řemeslníci a prodejci typické velikonoční zboží, jarní dárky a speciality. Malí i velcí návštěvníci si mohou pořídit originální selfie v tématických fotokoutcích nebo si prohlédnout a vyzkoušet práci lidových řemeslníků.

 

VÝZDOBA A DEKORACE

V tržišti laděném do svěží jarní nálady návštěvníky přivítají vždy nové, krásné a výpravné dekorace, samozřejmě s typickými obrazy a motivy tradičních českých Velikonoc. Stovky menších dekorací, doplněných kraslicemi, krojovými dekory, květy, stromovými snítkami a dalšími přírodními materiály, zcela jistě vytvoří tu pravou atmosféru. Velmi oblíbenými a vyhledávanými prvky jsou i 3D dekorace a fotokoutky. Samozřejmou součástí výzdoby je dekorovaný velikonoční strom. Přijďte se na vlastní oči přesvědčit o tom, jak krásné a romantické dokáže být propojení historického centra s tradicí největších svátků jara.

 

AUTENTICKÁ ŘEMESLA A TRADICE

Velikonoční  trhy nabízí nejen zábavu, bohatý sortiment dobrého jídla pití, ale i autentické ukázky tradičních zvyků a řemesel. Přímo na tržišti budou předvádět své umění pletači pomlázek, malíři kraslic, mistři kováři a další řemeslníci. Pro dětské návštěvníky budou jistě připravený pravidelné tématické dětské dílničky. Doprovodný kulturní program nabídne celou řadu vystoupení lidových a folklórních souborů, které představí tradiční lidové písně, tance a zvyky.

 

TRADIČNÍ SPECIALITY

Nezaměnitelné kouzlo Velikonočních svátků vytváří i gastronomické speciality. Velikonoční trhy proto nabídnou, kromě tradičního sortimentu jídel a nápojů, i celou řadu specialit a novinek. Na grilech a pánvích zavoní grilované klobásy, špízy, steaky, plněné bagety, pečené selské brambory, domácí sýry, halušky, pannini, tousty a mnoho dalších dobrot. Sortiment pochoutek obohatí i ryze velikonoční speciality - beránci, zdobené perníčky, sladké cukrovinky a další.

 

KULTURNÍ A FOLKLÓRNÍ PROGRAM

Velké, velikonočně vyzdobené, pódium na Staroměstském náměstí nabídne bohatý každodenní kulturní program. V celém průběhu konání trhů se představí profesionální i amatérské pěvecké, hudební a taneční soubory z České republiky i zahraničí. Návštěvníci se tak mohou těšit na tradiční folklórní vystoupení, zajímavé tématické akce a pásma tradičních lidových zvyků.

Taiko, a.s.
Tel: 244 462 193
náměstí Republiky
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: