Čerstvé chutě. Odvážné kombinace. Nové menu k objevování.
1890 Restaurant & Bar v hotelu NH Collection Prague Carlo IV právě představil nové à la carte menu. Pod vedením šéfkuchaře Josefa Votočka vznikla nabídka, která oslavuje čerstvé sezonní suroviny a moderní kuchařský přístup zaměřený na udržitelnost.
Menu přináší lehkost a chuť léta – od svěžích předkrmů inspirovaných zahradou přes grilované speciality až po elegantní dezerty. Mezi lákadla patří například ceviche z candáta s limetou, avokádem a hrozny, nebo oblíbený koncept mix & match grilu, kde si hosté mohou vybrat maso či rybu a doladit si je dle chuti
omáčkami a přílohami.
Hvězdou sezóny je jehněčí kotleta s chimichurri, purée z grilovaných paprik, cibulovými čipsy a bramborovým fondánem – pokrm, který vystihuje filozofii kuchyně 1890: upřímné chutě servírované s noblesou. Na závěr potěší sladká tečka v podobě dezertu z bílé čokolády s banánem a lískovým oříškem, který dokonale uzavírá zážitek.
„Chtěli jsme nabídnout menu, které reflektuje roční období – čerstvé suroviny, lehčí textury a důraz na gril“, říká šéfkuchař Josef Votoček. „Udržitelnost není trend, ale základní hodnota, která se odráží v každém našem jídle.“
Již brzy bude k dispozici také sedmichodové degustační menu s pečlivě vybraným vinným párováním, které nabídne vedenou cestu sezónními chutěmi.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Pokud cítíte, že by to chtělo venkovní osvěžení, vyrazte se občerstvit na některou z následujících zahrádek u pražských restaurací a kaváren. Článek pravidelně aktualizujeme.