Jahody byly pro svou chuť odedávna považovány za královské ovoce a symbol lásky.
Známy byly již ve starověkém Římě, avšak hojně se začaly konzumovat až v pozdním středověku, kdy je pěstovali převážně mniši. Dnešní zahradní jahody vznikly křížením několika divokých druhů – zásluhou dvorního zahradníka Ludvíka XV. Na našem území se ve větším měřítku rozšířily až v 19. století, především ve středních Čechách. Dnes jsou neodmyslitelnou součástí léta – a právě jejich chuť nás inspirovala k vytvoření tohoto svěžího sezónního menu.
Dobrou chuť přeje šéfkuchař Denis Wágner
HLAVNÍ CHOD
Hovězí flank z farmy Čunát s bramborovým gratinem, jahodovou salsou pico de gallo a hráškovými klíčky...565 Kč
DEZERT
Jahody s mascarpone a čokoládovou omáčkou...195 Kč
NÁPOJE
Jahodové mojito...150 Kč
Sekt Chateau Radyně extra brut 0,15 l s jahodou...230 Kč
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.