Šéfkuchař Denis Wágner nabídne hostům speciální letní borůvkové menu plné jedinečných pokrmů připravených z borůvek.
Toto menu, sestavené zkušeným šéfkuchařem Denisem Wágnerem, bude k dispozici každý den od 12:00 do 21:00 hodin.
„Borůvky, dlouho jsem přemýšlel, čím naše hosty zaujmout a co jim nabídnout za atraktivní kombinaci letních chutí…a ejhle, nápad byl na světě, BORŮVKY. Nejenom, že jsou superpotravinou a mají vynikající chuť, ale jsou také velkým přínosem pro zdraví. Toto drobné ovoce obsahuje velké množství velmi cenných látek, díky nimž se jedná o elixír na řadu problémů. Jsem přesvědčen, že se nám podařilo připravit skvělé letní menu a věřím, že si hosté odnesou jedinečný zážitek, nejenom z jídla, ale i z celkové návštěvy našich restaurací,“ říká šéfkuchař Denis Wágner.
Borůvky v české kuchyni
Sběr borůvek má v České republice dlouhou tradici, která sahá až do doby, kdy se lidé začali více zajímat o lesní plody a jejich využití. Borůvky, tyto malé modré poklady, jsou v našich lesích sbírány již po staletí. Nejvhodnější období pro sběr borůvek je obvykle červenec a srpen, kdy jsou plody nejzralejší a nejchutnější. V české kuchyni mají borůvky významné místo a jsou využívány v mnoha tradičních receptech. Od borůvkových knedlíků a koláčů, přes muffiny, až po marmelády a omáčky. Borůvky jsou také součástí mnoha sladkých pokrmů, jako jsou palačinky, buchty a dorty. Nejenže jsou chutné, ale také obsahují mnoho prospěšných látek pro naše zdraví.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

Pokud cítíte, že by to chtělo venkovní osvěžení, vyrazte se občerstvit na některou z následujících zahrádek u pražských restaurací a kaváren. Článek pravidelně aktualizujeme.