Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
září

Stůl ve středu náměstí: Sousedská snídaně

Piána na ulici

zpět na výpis akcí
 

Po dvou letech chceme navázat na akci dlouhého stolu na Karlově mostě.

Datum:14. 09. 22
Cena:Zdarma
Čas:07:00 - 11:00
Kategorie: gastro|občerstvení

Tentokrát rozprostřeme pět set metrů dlouhý stůl na Staroměstském náměstí, kde budeme moci společně posnídat. Do čtvercového náměstí vepíšeme kruh. Stůl je velký symbol. U stolu se schází rodina. Pije se ranní káva. Píšou se dopisy. Podepisují se mírové smlouvy. U kulatého stolu se scházeli rytíři krále Artuše.

Na našem kulatém stole budou položeny bílé ubrusy a vázy s lučními květinami.

Pravidla jsou taková, že může příjít každy, jen musí něco přinést a ideálně se rozdělit se sousedem. Třeba jen hroznové víno nebo sušenky. Může doma připravit česnekovou pomazánku, napéct bábovku. Někdo posnídá jen ranní kávu, někdo šampaňské.

Abychom lidem pojistili jejich místa, mohou se zdarma registrovat na https://goout.net/cs/stul-ve-stredu/szpnnst/ Kdo to nestihne, ať přijde i tak. Nějak se snad všichni vejdou. Ale registrace je jistější.

Cílem snídaně je si zažít tento prostor prázdný. Proto snídaně. Bez přeplněnosti turistů. Náměstí bylo od jakživa místem setkávání a klábosení. Snad si alespoň na pár hodin připomeneme tuto jeho původní úlohu.

Rádi bychom podobný dlouhý stůl organizovali každý rok. Pokaždé někde jinde. Abychom tím poukázali na místa, jejichž potenciál se skrývá.

"Stůl ve středu" se měl původně konat ve středu 29. června, ale kvůli špatnému počasí byla akce přesunutá na 14. září od 7 h do 11 h ráno.

Akci pořádá spolek Piána na ulici.
ondrej@ondrejkobza.cz
775 22 40 86

Piána na ulici
Tel: 736142128
Štěpánská 61
Praha, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: