Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zábava na vyšší úrovni aneb 10 pražských STŘECH, na kterých si můžete užívat

doporučujeme | 12. 7. 2022

Praha je (nejen) z výšky krásná a my jsme našli 10 míst, která vás o tom přesvědčí. Kromě dechberoucího výhledu však veřejně přístupné střechy různých budov v metropoli nabízejí i něco navíc. Můžete si tu dát drink, jídlo, zatančit, přivonět ke květinám nebo si zaběhat. Tak hlavu vzhůru a objevujte město s nadhledem!

Text: Petra Müllerová, Lukáš Rozmajzl

01%283%29.jpg

Střecha Radost

Vyhlídková terasa domu Radost je jedinou z pražských střech, na které najdete šlapadlo ve tvaru labutě. Přijďte sem na drink, za kulturou nebo jen tak posedět.

 

Střecha Radost

Vyhlídková terasa domu Radost s kulturním programem....

labut%282%29.jpg

Sluneční terasa

V restauraci T-Anker, která je přímo na střeše obchoďáku Kotva, na vás čeká nejen skvělý výhled, ale i 12 druhů piv malých českých pivovarů na čepu, grilované steaky, burgery a denní nabídka.

 

UZAVŘENO: Sluneční terasa T-Anker

Restaurace v centru Prahy nadchne svým výhledem na Staré Město pražské, netradičně...



ANKER.jpg


Střecha Lucerny

Střecha Lucerny – to je 1000 m² unikátního prostoru nad palácem Lucerna. Na rozsáhlých střešních terasách byl už od počátku stavby plánován společenský život, ale terasy se veřejnosti otevřely až v roce 2016, poprvé po dlouhých 95 letech. Teď se tu konají koncerty, nebo si sem můžete zajít třeba zatančit.

 

Střecha Lucerny

Zavřeno. Opětovné otevření je naplánované na jaro 2024....



LUCERNA.jpg


Vyhlídková terasa nad muzeem

V rámci prohlídky Národního zemědělského muzea můžete omrknout i střešní terasu, která nabízí jeden z nejkrásnějších pohledů na Prahu (360°). Občas se tu konají kulturní akce, případně si místo můžete i pronajmout i pro soukromou párty.

 

Národní zemědělské muzeum Praha

Národní zemědělské muzeum Praha můžete navštívit v Kostelní ulici na Letné....

ZEM.jpg

Terasa U Prince

Vychutnejte si jedinečný výhled na celé Staroměstské náměstí a dejte si koktejl nebo rovnou večeři. Terasa je z části zastřešená i zateplená a je pro vás otevřená po celý rok. Vychutnat si tam můžete třeba dort Bauer, který má ambici být pro Prahu stejně ikonickým jako Sacher.

 

Terasa U Prince

Užijte si nejromantičtější pohled na Staroměstské náměstí ze střešní terasy hotelu U...



PRINC.jpg

Nebeský bar

Prosklený bar Cloud 9 Sky Bar & Lounge ve stylu chic urban lounge nabízí nádherný výhled na Prahu nejen z interiéru, ale i z venkovních teras na střeše hotelu Hilton. Doporučujeme sem zajít na drink. Bar je otevřen veřejnosti, nejen pro hotelové hosty.

 

Cloud 9 sky bar & lounge

Prvotřídní koktejlový bar na střeše hotelu Hilton Prague s úchvatným výhledem na...

104817677_10158753708918322_3425347202963944211_n.jpg

Aureole

Výše už to snad ani nejde. Restaurace Aureole se totiž nachází v posledním patře jediného pražského mrakodrapu. Kromě výhledu z otevřené terasy si můžete vychutnat i pokrmy inspirované středomořskou kuchyní.

 

ZAVŘENO: Aureole

Restaurace je od 1. ledna 2024 trvale uzavřená....

AU.jpg

GLASS Bar

Z baru v nejvyšším patře Tančícího domu se střešní terasou se vám naskytne skvělý výhled na Pražský hrad a Národní divadlo. GLASS bar má otevřeno každý den od 10:00 do 22:00 hodin a pořádají se tu i nejrůznější akce. V patrech pod barem plánují na konci května otevřít Retro Museum.

 

GLASS Bar

Glass Bar v nejvyšším patře se střešní terasou s úchvatným výhledem na Pražský Hrad a...



glass.jpg

Café Vítkov

Kavárna s terasou v Národním památníku na Vítkově nabízí výhled na Žižkov a Karlín. Kavárna je bezbariérová, ačkoliv se nachází v prvním patře Národního památníku na Vítkově.

 

Café Vítkov

Kavárna s terasou v Národním památníku na Vítkově....



vitkov%281%29.jpg
 

Bonusový tip: Visionary

Administrativní budova Visionary v pražských Holešovicích se může pyšnit nejen skvělým výhledem ze své střechy, ale i běžeckou dráhou. Pokud se rozhodnete využít coworkingových prostorů zde, získáte zároveň i přístup na střechu, kde se běžecká dráha nachází.

71590316_2682932041737244_1737811379336773632_n.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!