Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Suchej únor: 6 extra tipů, kam v Praze na skvělé nealko koktejly

doporučujeme | 2. 2. 2022

Nejspíš byste si už rádi dali pauzu od roušek, karantén, izolací a celého covidu, ale na to si budete muset ještě počkat. Prozatím si můžete dát pauzu v pití (alkoholu). Je tu totiž druhý měsíc v roce a s ním akce Suchej únor. A jelikož to nemusí být snadné a po barech se vám může začít stýskat, oslovili jsme několik pražských podniků, ať vám doporučí drinky bez kapky alkoholu, po kterých trefíte domů a ráno vás nebude bolet hlava.

oO1W6L-0%281%29.jpeg
Foto: Manifesto, Václav Miškovský

Tretter’s bar 

 

Tretter´s bar

Místo, kde si podává ruku dnešní doba s nostalgií 30-tých let Paříže či New Yorku....

Zajděte si vychutnat atmosféru 30. let minulého století do Tretter´s baru na Malé Straně. Dýchne tu na vás atmosféra starých barů New Yorku a Paříže. V únoru si tu můžete objednat třeba drink Mango Obsession z čerstvého manga, mangového a brusinkového džusu, čerstvé limetkové šťávy s vanilkovým cukrem a bitter sirupem.

IMG_5316-2%281%29.jpg

Cloud 9 Sky Bar & Lounge 

 

Cloud 9 sky bar & lounge

Prvotřídní koktejlový bar na střeše hotelu Hilton Prague s úchvatným výhledem na...

V Cloud 9 Sky Bar & Lounge nabízejí hned čtyři osvěžující koktejly v nealko verzi, všechny za 190 Kč. Dát si můžete:

→ Ginger Rain (zázvorový sirup, zázvorová marmeláda, čerstvá limetová šťáva, minerální voda Perrier)

→ Passion Caipi (pomerančový sirup, čerstvá limetová šťáva, čerstvá pomerančová šťáva, čerstvá marakuja, minerální voda Perrier)

→ Fizzy Watermelon (čerstvá melounová šťáva, čerstvá citrónová šťáva, cukrový sirup, Thomas Henry Tonic s příchutí třešňového květu, pěna s příchutí třešňového květu)

→ Extravaganza (čerstvé maliny, čerstvá limetová šťáva, cukrový sirup, minerální voda Perrier)

Ginger_Rain_-_Virgin.jpg

KRO Bistro & Bar

 

Kro bistro&bar

Bistro a koktejlový bar v Karlíně s prostorným designovým interiérem....

Podnik má standardně v nabídce tři nealkoholické koktejly, které pravidelně obměňuje. Momentálně mohou hosté ochutnat hřejivou zimní kombinaci jablečného moštu s libečkem, citronovým karamelem a zázvorem. Druhým ovocně a do kyselejších chutí laděným koktejlem je mandarinka s rooibosem a puškvorcem. Poslední koktejl v sobě spojuje chuť citronu, sečuánského pepře a badyánu. 

Mandarinka.jpeg
 

Bundy na Freshlabels

Manifesto

 

Manifesto Anděl

Stylové místo k setkávání, které žije gastronomií a kulturou. V samém srdci Prahy....

Za sezónu 2021 Manifesto namíchalo a přidalo na menu v barech 21 domácích koktejlů v ledových i horkých variacích. Myslelo i na neodolatelné kombinace chutí, které se obejdou bez alkoholu. V únoru se budou hodit. Tady jsou tři tipy.

→ Virgin Berry Mule. To je osvěžující mocktail s ovocnou, sladkokyselou chutí. Obsahuje zázvorové pivo bez alkoholu, med, ostružinové pyré a je zdobený mátou a dochucený limetkovou šťávou. 

→ Rhubarry Lemonade. Pro specificky lahodnou chuť tohoto nápoje existuje vlastní slovo: umami. Koktejl syté barvy obsahuje rebarborovou limonádu, jahody, bazalku a limetku. 

→ Jasmine Ginger Tea. Je libo něco na zahřátí? Tento drink obsahuje jasmínovo-zázvorový domácí cordial, med a spoustu voňavého koření. 

ZnE1vh50.jpeg

Hemingway Bar

 

Hemingway Bar

Jeden z nejlepších koktejlových barů v Evropě. Nabídka je zaměřena na absinth,...

V menu baru Hemingway můžete najít i nealkoholický koktejl Bumby na bázi Lyre’s not gin doplněný o domácí cordial, který je vyrobený ze sypaného čaje ducasse od společnosti Kusmi tea. Tento čaj byl připraven k výročí společnosti 3 hvězdičkovým michelinským šéfkuchařem Alainem Ducassem a je kombinací malin a růží.
Drink Bumby je ozdoben jedlou květinou Santini. 

bambi.jpg

Black Angels Bar

 

Black Angels Bar

Black Angel‘s Bar je od svého otevření nedílnou součástí světové barové špičky....

Black Angel’s Bar situován v gotickém sklepení hotelu U Prince na Staroměstském náměstí a dát si tu můžete klidně i nealko drink. Jmenuje se Star Freezz. Najdete v něm yuzu tonic, kafrovou limetku a badián.

No_alcohol_drink.jpg

in.jpg
Zdroj: Instagram esterajosefina

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!