Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Zůstaňte ve formě. Přijměte výzvu Do práce na kole a posilte imunitu i vztahy

advertorial | 10. 3. 2021

Zůstávat fit v časech pandemie je fuška. Ale pokud přijmete výzvu Do práce na kole, která se letos v květnu uskuteční už po jedenácté, uděláte něco pro sebe i své město. I když zrovna do žádné práce nejezdíte. Pohyb na kole, běh anebo chůze, které se všechny do výzvy počítají, jsou nejbezpečnějším a zároveň udržitelným způsobem dopravy. Výzva je také v této době stává ideální formou „distančního“ teambuildingu. 

Beznazvu%2830%29.jpg

 

Do práce na kole 2021

Auto*Mat

01.05. - 31.05.

Akce Do práce na kole se sice uskuteční až od 1. do 31. května, ale zaregistrovat se můžete už teď na www.dopracenakole.cz. Připojte se k tisícům nadšenců z celé republiky! Čím dříve to uděláte, tím levnější budete mít startovné a tím dřív k vám dorazí i účastnický balíček.

Ten obsahuje kromě jiného i účastnické tričko z biobavlny s originálním obrázkem od oceňované výtvarnice Toy_Box nebo nákrčník. V tričku uděláte parádu a stanete se součástí komunity aktivních lidí, kteří mají zájem i o své okolí.

Pohyb v pandemii

S výzvou Do práce na kole budete mít motivaci vyrazit na procházku nebo na nákup bezmotorově, zlepšit si kondici a zvýšit imunitu. Organizátoři akce se totiž vzhledem k nouzovém stavu rozhodli upravit pravila soutěže, a tak je možné počítat i cesty nejen do práce.

Pokud vytvoříte s kolegy či v rodině tým o 2 až 5 lidech, můžete se zúčastnit týmového klání a zaútočit tak na některou z hodnotných cen. V rámci výzvy se hodnotí pravidelnost pohybu, takže vám účast pomůže si každý den najít chvilku pro přirozený aktivní pohyb na vzduchu.

mikiny_Do_prace_na_kole_small.jpg

Chcete lepší město? 

Kromě toho, že pomůžete snížit emise CO2 ve svém městě, budete se také podílet na zlepšování cyklistické a pěší infrastruktury. Organizátoři výzvy totiž pracují s anonymizovanými daty o trasách účastníků, ty analyzují a řeší se zapojenými městy reálné zlepšení kritických míst. Zkušenosti totiž potvrzují, že počty lidí na kolech nesouvisí až tolik s kopcovitostí měst či podnebím, ale především s bezpečnou infrastrukturou. 

Zaměstnavatelé jsou pro

Do výzvy, kterou pořádá spolek AutoMat, se každoročně zapojuje asi 20 000 účastníků po celé republice a mnozí z nich pak mění své standardní návyky i v jiných měsících než v květnu.

Přijet do práce s dobrou náladou a větrem ve vlasech se jim zkrátka zalíbí a oceňují to i jejich zaměstnavatelé. Ti ostatně za více než 2/3 účastníků hradí účastnický poplatek. Soupeření firemních týmů totiž zlepšuje firemní kulturu a v rámci protiepidemiologických opatření představuje bezpečnou formu teambuildingu. Navíc být firmou, která podporuje aktivní a udržitelnou mobilitu, je v současnosti trendem, který zvyšuje i konkurenceschopnost společnosti i loajalitu jejích zaměstnanců. 

Tricka_DPNK_2021_Foto_Maca_Jurickova_edit_small.jpg

Cyklistika jede

Zájem o využívání kola jako dopravního prostředku roste po celém světě. V Praze se loni celkový počet cest na kole zvýšil o téměř 30 % oproti roku 2019. Prázdné ulice a město bez turistů k tomu doslova vybízely. V kombinaci s nemožností jiného sportovního vyžití se tak naše města proměnila ve velká outdoorová sportoviště pro všechny cyklisty, běžce i chodce. Pokud jste dosud váhali, jestli rozšířit jejich řady, květnová výzva Do práce na kole 2021 je pak ideální příležitostí i pro vás. Více informací najdete ZDE

 

Do práce na kole 2021

Auto*Mat

01.05. - 31.05.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!