Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kultura, zábava a věda online: Tipy, co sledovat a dělat v karanténě

doporučujeme | 5. 5. 2020

Přepnuli jsme CityBee do nouzového režimu a posíláme vám několik tipů, co dělat v karanténě. Samozřejmě můžete hrát deskové hry, povídat si, číst dětem pohádky nebo ochutnávat archivovaná vína. Ale pokud byste i ve svém obýváku chtěli kousek kultury, sledujte náš web. Na hlavní stránku pravidelně doplňujeme odkazy na nejrůznější online přenosy a live streamy koncertů, divadel, talkshow, cvičení jógy nebo třeba záznamů opery.

clanky6/bruno-cervera-azsk_6IMT3I-unsplash.jpg


TOP filmy v online půjčovně Aerovod.

Domácí online kino

Když nemůžete do kina, přijde kino za vámi. K dispozici je například online půjčovna Aerovod, kde je nově i super zábavná česká komedie Vlastníci nebo Oscarem ověnčený snímek Parazit. Měsíční předplatné stojí 150 korun, nebo za jeden film dáte 60 korun.

Podobně funguje i platforma DAFilms.cz, kde najdete především dokumentární snímky, ale nově i většinu bijáků nominovaných na Českého lva 2020.


Podpořte své oblíbené restaurace, bistra, kavárny... To nejlepší, co pro podniky můžete udělat, je objednat si jídlo s sebou. Kde? – Mrkněte na mapu #zachrangastro.

Zábava na dom@

Minulý týden nám v mailu přistálo několika online tipů od lidí, kteří organizují Creative Mornings Prague. A jsou to fakt kreativní nápady, takže s potěšením sdílíme dál: 
► Papírová vlaštovka, která trhá rekordy: Vyrob si vlastní!
► Společenská kooperativní mobilní hra Spaceteam. Využijte wifi s rodinou k zabavení se před vy-víte-kým.
► Lekce psaní všemi deseti pro školy a firmy.
Záznamy talků z kreativních pražských rán.

A Evropským stromem roku 2020 se stává... Borovice z Česka!

Pět online tipů od šéfred@ktora

1. V archivu České televize iVysílání jsou mraky zábavného obsahu. Mě hodně baví nový horolezecký cestopis Balkánem nahoru a dolů s Adamem Ondrou.

2. Petr Mára je technologický expert (velký fanoušek Applu), geek a taky YouTuber. Pokud vás zajímají témata, jako je bitcoin, biohacking nebo design, doporučuju rozhovory se zajímavými lidmi.  A mimochodem, minulý týden byl taky hostem live streamu na Home Office TV.

3. Zábavou proti trudomyslnosti! Pokud jste neviděli naživo na divadelních prknech, dejte si alespoň audio záznam představení kočovného divadla Ad Hoc. V archivu Českého rozhlasu je jejich kabaret S úsměvem nepilota i komediální operní drama Il Congelatore (Zmrazovač).

4. Když nemůžete ven, udělejte si alespoň virtuální procházku. Spolu s architektem Adamem Gebrianem si můžete prohlédnout spoustu unikátních a překvapivých staveb nejen v metropoli.

5. Spolu, ale doma. Na YouTube je pod hashtagem #TogetherAtHome k dispozici už celá řada živáků (nebo spíš akustických koncertů) z obýváků zpěváků a zpěvaček – Chris Martin z Coldplay, John Legend, One Republic a další.

Věda nejen pro děti

Nejen pro školou povinné děti doporučuju kreslený seriál NEZkreslená věda od Akademie věd ČR. S audio průvodcem Pavlem Liškou se podíváte na zoubek medicíně, biologii, fyzice nebo třeba na počátek vesmíru.

Stručně závěrem

► Ve světě se dějí i pozitivní věci a vy byste je měli znát
► Projekt Zachraň jídlo radí, co dělat v situaci, pokud jste si nakoupili až příliš mnoho zásob
► Výhody nevýhod aneb nenechte si karanténu protéct mezi prsty (komentář Tomáše Sedláčka)

Zachraň bábu, zachraň dědka!

Pomozte! Je to tak snadné... www.pomocsousedum.cz

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!