Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pod magistrálou začaly Vánoce. Zahřeje vás svařák, táborák i vyhřívaná iglú

doporučujeme | 23. 11. 2018

Dřívější ostuda Prahy – nevyužitý prostor v těsné blízkosti Masarykova nádraží – rapidně změnila svou podobu. Brownfieldu vtiskli designéři novou tvář a z místa, kde se dříve povalovaly odpadky a kam se lidé báli chodit i přes den, se stalo Manifesto – přátelské město uvnitř města, které propojuje umění, design a výtečné jídlo a které dýchá atmosférou klidu. Nyní i Vánoc.

clanky5/manifesto-uvod.jpg

 

Co vás v Manifesto Winter Market čeká? Předraženou mastnou klobásu, která nemá s masem nic společného, zde nehledejte. V Manifestu je na vás připravena dvacítka gastronomických podniků. Počínaje uznávanými světovými špičkami (Ryba je ryba s rybími specialitami a italským chefem Matteem de Carlim, který vedl restauraci v dublinském Four Seasons), konče slibnými kulinářskými start-upy, které na Manifestu dostaly svou šanci ukázat se světu.

Vedle jídla zde můžete nakupovat i výběrový český design, řemeslné výrobky a umění od nejlepších lokálních tvůrců a designérů.

 

Manifesto Winter Market

Manifesto Florenc – UZAVŘENO

23.11. - 23.12.



„V Manifestu chceme i v následující sezoně ukázat, že venkovní místa si můžeme společně užívat v každé roční době, jako je to běžné v Paříži nebo v Quebeku, a právě to lidem umožníme", říká Martin Barry, tvůrce myšlenky a iniciátor celého projektu,mimo jiné také zástupce platformy reSITE.

clanky5/manifesto-7.png

Manifesto Winter Market bude otevřený od čtvrtka do neděle od 11 do 20 hodin. Po prohlídce stánků a ochutnávce pokrmů se můžete zahřát:
1) výtečným punčem, grogem či svařákem (už jste pili bílé svařené víno?)
2) u otevřeného ohniště (oheň vždy dodá potřebnou nostalgickou atmosféru, když zrovna nehoří Národní divadlo
3) v unikátních vyhřívaných iglú (takový malý půlkulatý obýváček uprostřed tržiště, jen pro vás a vaše přátele - to prostě musíte vyzkoušet!)

„Pro chladné období jsme vybavili prostor tak, abychom si mohli vychutnat posezení v designových iglú, pod teplem zářičů a dokonce i opéci párek nad ohýnkem u speciálních grilů." vysvětluje Martin Barry.

clanky5/manifesto-4.jpg


clanky5/manifesto-6.png

V celém prostoru Manifesto je cashless zóna. Peníze tedy můžete nechat doma a nemusíte se zdržovat počítáním bankovek a mincí.

Zimní trhy budou pro návštěvníky otevřeny až do 23. prosince. Potom se celý prostor ponoří do zimního spánku a znovu by se měl probudit až v jarních měsících s novým konceptem. Tak neváhejte a vypravte se za vánoční atmosférou do samého srdce Prahy!

clanky5/manifesto-miska.jpeg

clanky5/manifesto-humr.jpeg

clanky5/manifesto-iglu.jpeg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!