Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

4 nové podniky: Unikátní pivoloď nebo skvělá kuchyně na Florenci

doporučujeme | 27. 6. 2017

Naše reportérka Kristina si opět udělala menší turné po nově otevřených pražských podnicích. A jelikož léto neodvratně vtrhlo do ulic a je potřeba dbát na pitný režim - obešla tentokrát čtyři nová místa, kam můžete zajít na dobré pivo, víno, domácí limonády nebo koktejly.
 
Text: Kristína Ježková
Foto: Kristina Ježková, archiv podniků

Normální podnik na Malé Straně - Roesel Beer & Cake

clanky4/18620870_1864428247140495_7967664291290688034_o.jpg

Vzduch se na začátku léta doslova tetelí romantikou. Kdy jindy vyrazit na Malou Stranu a Karlův most než teď? Háček, který taková procházka má, je ale nasnadě: není se kde stavit na pivo! Všechny restaurace a hospůdky v historickém centru jsou buď nehorázně předražené nebo tak plné turistů, že je problém najít tu místo i k stání, natož k sezení.

Tomuhle pravidlu se docela vymyká nový podnik Roesel - Beer & Cakes. Najdete ho v Mostecké, pár kroků od Karlova mostu, v malém prostoru s krásnou stropní klenbou. Přestože jsem podle adresy myslela, že tu pro malé točené budu muset rozbít prasátko, nakonec jsem si za 130 korun dala menší oběd s pivem a ještě zbylo na dýško!

Jediné, co mi tu chybělo, byla okna. Podnik je sice na úrovni ulice, ale vedou sem jen jedny malé dveře. Ani mobilní signál sem úplně nedoléhá, což nemusí být vždycky na škodu. Co se týká nabídky, čepují tu Hektora z Potštějna u Hradce Králové a na druhé pípě mají vždycky nějaký ten pivní speciál. K jídlu vám neuvaří nic velkého, ale můžete si tu dát výborné pomazánky s domácím chlebem.
 
Co jsem ochutnala: Pomazánku ze sušených rajčat za 70 Kč a k tomu jsem si dala speciál – IPU za 60 korun.

 

ROESEL - beer & cake

Hořký a sladký. Pivo + káva + dortík + polívky a chleby s pomazánkou....


 

Oáza klidu v dopravní džungli - Buvette

clanky4/buvette2.jpg

Florenc – přestupní stanice, autobusové nádraží, obrovská křižovatka. Klid aby tu ale člověk pohledal... Tím spíš mě překvapil nový podnik Buvette, který otevřel naproti Divadlu Karlín. Nejen že je uvnitř krásně ticho, on je tu i naprosto perfektní interiér, ze kterého čpí luxus hned na první pohled.

Jde vlastně o hybrid mezi kavárnou, luxusním bistrem a vinárnou, jak potvrzuje i slogan Coffe Kitchen Wine. Ceny tu jsou možná lehce vyšší, pořád to ale není žádné drama a navíc – za tu chuť to rozhodně stojí!

Vzhledem k tomu, že jsem do Buvette dorazila před dvanáctou a odpoledne mě ještě čekala práce, na vinný lístek jsem se mohla jenom dívat. Vy sem ale určitě zajděte k večeru na skleničku, protože jak jsem tak koukala, vypadá to, že tady moc dobře vědí, co je to dobré víno!  
 
Co jsem ochutnala: boršč (asi 60 Kč), zdejší speciální limonádu z čerstvých hroznů (62 Kč) a skvělou domácí sušenku (20 Kč).

 

BUVETTE - Coffee Kitchen Wine

Stylové bistro v Karlíně nabízející domácí sendviče, saláty, kávu i víno....

Ruby Shoo na Zoot.cz
 

Pivo, slunce, řeka, jídlo, luxus - Loď pivovar

clanky4/15.jpg

Že si v některých podnicích sami vaří pivo, to zas taková novinka není. Ale že si ho vaří na lodi, to už je docela terno. Rovnou tři stálé druhy vlastního točeného vám nabídnou na Pivolodi u Štefánikova mostu, kde můžete výrobu tekutého chleba vidět na vlastní oči. A kdybyste měli krom žízně i hlad, nezoufejte, tady vám nabídnou i spoustu vydatných lahůdek od šéfkuchaře. Já jsem třeba ochutnala konfitované kachní stehno a nelitovala jsem ani trošičku.

Klasické menu je tu sice zase trošku dražší, když ale dorazíte na oběd ve všední den, budete moct vybírat z polední nabídky, kde jdou s hlavními jídly i pod stovku. Navíc si tu můžete dát po obědě siestu hezky na pravoboku a chytnout trochu barvy.

Co dodat. Pivo, slunce, řeka, jídlo, luxus. Přijďte!

Co jsem ochutnala: konfitované kachní stehno (268 Kč) a pivo (půllitr stojí kolem 40 Kč)

 

Loď Pivovar

První český minipivovar na lodi. Loď Pivovar - loď, restaurace, pivovar - prostě...


 

Prostě obyčejný podnik s pitím - Minimal Bar

clanky4/minimalbar2.jpg

Jakoby kolem Krymské už tak nebylo barů dost, nedávno tu otevřel další. Už na první pohled je jasné, odkud vzal Minimal bar svoje jméno. Prostoru je v interiéru sice habaděj, moc dekorací v něm ale není. Zaujme hlavně záhadný obrovský větrák vprostřed jedné z oprýskaných stěn. O to víc potom vynikají podsvícené police s desítkami lahví, se kterými tu kouzlí několik zkušených barmanů.

Přestože se tu tak nějak všechno nese v duchu minimalismu, výběr koktejlů je bohatý. Najdete tady takřka všechno od dámských slaďáren až po luxusní whisky.  
Chuť mého Bramblu byla ok, nic extra ani žádná hrůza. I obsluhu bych hodnotila podobně.

A celkový dojem? Vlastně podobný. Zkrátka normální bar, kterému není moc co vytknout, ale že bych se sem musela nutně vracet? To asi taky ne.
 
Co jsem ochutnala: Bramble - gin, citronová šťáva, cukrový sirup a ostružinový likér (130 Kč)

P.S. Pozorný čtenář si jistě všiml, že v předchozích článcích jsme vždy hodnotili pět podniků. Ani tentokrát jsme neudělali výjimku, nicméně návštěva v domě hrůzy Prague Fear House v nás zanechala tak silný dojem, že o tomto nováčkovi na pražské scéně jsme se rozepsali podrobně ve velkém rozhovoru (čtěte ZDE).

 

Prague Fear House & Bar

Chcete zažít horor na vlastní kůži? Jsme jedinečný projekt svého druhu ve střední...

P.S. 2 Pokud chcete objevovat další nové podniky v Praze, račte vstoupit dál a klikněte na banner níže!

reklama2/12063333_1057317127652520_6337873273117989501_n.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!