Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Když se spojí design a káva

doporučujeme | 28. 3. 2017

Pro všechny milovníky kávy a designu přinášíme výběrový přehled českých kaváren, kde si kromě šálku lahodného espressa vychutnáte i požitek z dokonale promyšleného a do puntíku vyladěného interiéru.

Text: Lucie Vrkotová (CZECHDESIGN)

phills-corner.jpg

Jednou z vůbec nejkrásnějších pražských kaváren je bezpochyby La Bohème Café. Interiér této vinohradské pražírny výběrové kávy navrhl Mario Wild. Kombinací různých stylů a kusů nábytku i dekorací bylo dosaženo opravdového interiéru bohémství. V prostoru najdeme nábytek z obchodů Stockist, Snell či Vitra, doplňky z antikvariátů, zavěšené knihy a housle či obláčkové tapety s nalepenými motýly a ptáčky. To vše je doplněno o upomínkové předměty z cest samotného majitele kavárny. Celá fúze tvoří ojedinělý a příjemný kavárenský koncept.

 

La Bohème Café

Showfloor, Degustation Bar & Shop. Podnik na Vinohradech je vybavený velkou...

la-boheme%281%29.jpg
La Bohème Café

V prosperující čtvrti pražských Holešovic najdeme kavárnu Phill's Twenty7. Interiér navrhli Jan Plecháč a Henry Wielgus. Cihlové stěny, TON a Stockist židle jdou ruku v ruce s industriálním prvky, které jsou pro Holešovice typické. Autorkou grafické stránky bistra je Anna Balounová. Nejklíčovějším designovým prvkem jsou však světla Neverending Glory, která navrhli Jan a Henry pro firmu Lasvit. Ta mají interpretovat klasické a opulentní křišťálové lustry a do nové podoby kopírovat jejich ikonické obrysy. 

 

Phill's Twenty 7

Restaurace v Holešovicích....

phils-27.jpg
Phill's Twenty7

Loňským vítězem soutěže Interiér roku v kategorii veřejný interiér se stal dejvický prostor Café Záhorský. Rodinná kavárna a pekárna se nachází v původně secesním domě a její interiér řešilo studio JRA Magdaleny Rochové. 

 

Café Záhorský

Kavárna, bistro i pekařství...

cafe-zahorsky.jpg
Café Záhorský

Do letošní soutěže Interiér roku se do stejné kategorie přihlásila kavárna Dos Mundos, kterou najdeme v Praze na Letné. Originální interiér vás zaujme již na první pohled z ulice. Ve výloze jsou zavěšeny houpačkové systémy v červené barvě a za barem si všimneme výrazné grafiky. Řešení interiéru se ujal Architektonický ateliér +arch.

 

Dos Mundos Café

V listopadu 2016 otevřená kavárna pražírny Dos Mundos na Letné. Druhý projekt...

dos-mundos-2.jpg
Dos Mundos

Krásná kavárna v pražských Dejvicích, která je oživena originálním interiérovým designem, nese název Místo. Vychutnáte si zde výběrovou kávu doubleshot a kochat se u toho můžete ilustracemi Kateřiny Kynclové, které zdobí místní stěny. Návrh prostoru projektovala architektonická kancelář Edit. K posezení byly vybrány židle české firmy TON, které byly následovně oživeny barevným nátěrem vždy jedné ze čtyř nohou.

 

Místo

Doubleshot otevřel svou třetí kavárnu. Na své si v Dejvicích přijde každý, kdo má rád...

kavarna-misto-2.jpg
Kavárna Místo

Možná by vás nenapadlo zajít na dobrou kávu do kadeřnického salónu. Pražský Red Salon je však důkazem, že spojit se dá krásné s užitečným. V horním patře kadeřnictví je totiž vybudována stylová kavárna, jejíž součástí je navíc knihovna vybavená výtvarnými publikacemi, časopisy a knihami o umění a designu. Ozkoušeno na vlastní oči, chuťové buňky i vlasy.

 

Red Salon

Kadeřnický salon....

redsalon-3%281%29.jpg
Red Salon

Úplnou novinkou na poli kavárenského fajnšmekrovství je počin s názvem SmetanaQ. Kavárna byla zřízena na pražském Smetanově nábřeží a návštěvníky láká na dobrou kávu, dezerty a minimalistický design, kterému dominuje skleněný lustr, který navrhla česká sklárna BOMMA.

 

SmetanaQ Café & Bistro

Kavárna nabízí kvalitní kávu a skvělé zákusky. Snídani si tu můžete dát i odpoledne a...

smetanaq.jpg
SmetanaQ - café & bistro
 

Další cool mimopražské kavárny najdete na webu CZECHDESIGN.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!