Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

#suchejunor: Jaké nealko drinky si dát v pražských barech

doporučujeme | 10. 2. 2017

Varování: Následující text by všichni alkoholici, kaliči, nalejváci, štamgasti, pijani, vínofilové neměli číst bez doprovodu svého nejoblíbenějšího tekutého kamaráda. Řeč bude o akci #suchejúnor - výzvě po celý měsíc abstinovat. Pokud už jste opustili své novoroční předsevzetí, či dokonce zapomněli, co jste chtěli dělat jinak, teď před vámi leží nová challenge. Jelikož alko-detox je těžký (autor tohoto článku ho držel půl roku), oslovili jsme několik pražských podniků, ať vám doporučí drinky, po kterých nebudete vyvádět nějaké kokotiny.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: archiv podniků


clanky4/FotorCreated_drinky_FB.jpg

Anonymous Bar - Green Way

Head bartender Jaroslav Modlík speciálně pro čtenáře CityBee namíchal drink s názvem Green Way.
Receptura:
- čerstvý čaj Matcha
- čerstvá citronová šťáva
- medová voda
- domácí marmeláda z jablek, hrušek a skořice
- šťáva ze zelených jablek
- jako ozdoba: domácí sušené jablko se skořicí
Cena: 105,-Kč

clanky4/anoanymousbar.jpg

 

AnonymouS Bar

Pod MASKOU se skrývá víc než jen nápad......

Parlour - Pangalaktický megacloumák

Doporučený nealko drink z nabídky malého baru u Václaváku nemá jméno. Podle barmana mu můžete říkat třeba “pangalaktický megacloumák”. Je v něm: jasmínový čaj, limeta, cukr, citronová tráva, domácí citronová marmeláda a růžová limonáda.
“Podáváme ve skleničce z roku 1890, které se říkalo ´váleček´ a původně sloužila jako sklenice na vodu. Je v ní ručně sekaný led, proto není žádná ozdoba,” doplňuje barman Jakub Ondříšek.

clanky4/Parlour_IMG_005244089Parlour.jpg

 

Parlour

Trochu tajný bar v Krakovské....

Hemingway Bar

“Co se týče nealko drinku, je to vždy na zákazníkovi. Záleží, co má rád a na co má právě chuť. Já bych do těchto dní preferoval drink se zázvorem (ginger beer) nebo klidně i čerstvý - z jablečné šťávy, citronové šťávy, máty a skořicového sirupu či medu. Ať už ve studené nebo horké podobě,” popisuje jeden z nejlepších českých barmanů Ondra Hnilička. (Nedávno jsme s ním dělali i rozhovor.) Drink vás přijde asi na 125 korun.

 

Hemingway Bar

Jeden z nejlepších koktejlových barů v Evropě. Nabídka je zaměřena na absinth,...



Le Valmont - Pistachios, Rasspberry and Rose.

Pokud vás nezláká popis koktejlu z klubu Le Valmont, tak už nevíme: “Organolepticky se v tomto drinku snoubí nápadité propojení restovaných pistácií a datlí s dotekem růží a šťávy z nezralých hroznů révy vinné.” O co tedy jde? Drink má jednoduchý název Pistachios, Rasspberry and Rose.

Složení: 100 ml domácího pistáciového mléka, 10 ml verjusu (kyselé hrozny), 10 ml cukrového sirupu. Jako ozdoba: lyofilizované maliny.

“Jedná se o jeden ze dvou nealko drinků z našeho signaturního menu. Má jej na svědomí náš kamarád a ikona světového formátu koktejlové gastronomie Alex Kratěna, toho času head bartender Artesian baru v Londýně. Baru, který byl několikrát po sobě vyhlášen jako nejlepší cocktail bar světa," odpověděl manažer podniku Le Valmont Martin Babič.

clanky4/levalmont_JKP_1607_V1.jpg

 

Le Valmont Club & Lounge

Le Valmont propojuje exkluzivní club, cocktail a lounge v centru Prahy....

Public Interest - Stay dry in February

Stylový bar nedaleko náměstí Republiky otevřeně přiznal, že akci #suchejúnor dvakrát nefandí. Nicméně z menu vybral virgin signature drink "Stay dry in February":
- 4 čerstvé ostružiny
- 2 lístky šalvěje
- 20 ml čerstvého zázvoru
- 20 ml čerstvě vymačkaného citronu
- 10 ml bezinkového sirupu
- top up soda

 

Public Interest

Premiové destiláty, koktejly, Champagne a víno v prostorách s atmosférou old...

Cloud 9 sky bar & lounge - Ginger Rain

Luxusní bar na střeše hotelu Hilton, kde si tak můžete pochutnávat na skvělém pití i skvělém výhledu po té naší Praze. Ze svého portfolia vybral koktejl Ginger Rain, který mimochodem zvítězil v soutěži Mattoni Grand Night 2008.
Složení: 20 ml zázvorového sirupu, 20 ml limetové šťávy, 2 lžičky zázvorové marmelády, 100 ml minerální vody.
Ozdoba: čerstvý zázvor a physalis.
Cena: 160 Kč

clanky4/Cloud9_gingerrain.jpg

 

Cloud 9 sky bar & lounge

Prvotřídní koktejlový bar na střeše hotelu Hilton Prague s úchvatným výhledem na...

B24 - Spicy Kiss

V listopadu otevřený vinohradský bar rozdává pikantní polibek. Z virgin koktejlů doporučuje ochutnat Spicy Kiss (za 115 Kč).
Složení:
3 plátky chilli
3 plátky jahody
vymadlovat, sklenici naplnit crash ledem,
do shakeru čerstvý zázvor, citron, trocha cukrového sirupu a koriandr
shake and strain do sklenice přes crash led
doplnit sodou
Jako ozdoba: citrónová tráva, jahoda, chilli, koriandr

clanky4/B24.jpg

 

B24

Bar v Belgické ulici. Uvnitř najdete především stařené koktejly z dubových sudů....

L´Fleur - Red Rabbit

Bar L´Fleur získal titul nejlepší nový podnik v soutěži Czech Bar Awards 2015. Na #suchejúnor připíjí drinkem Red Rabbit, ve kterém je kombinace čerstvé mrkvové a jablečné šťávy, kordialu z granátoveho jablka, limetky a zázvorového piva. Tenhle králík vás přijde na 125 Kč.

clanky4/Lfleur.jpg

 

L' Fleur

Mixology & Champagne Bar inspirovaný Paříží v době ,,Belle Epoque."...

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!