Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
prosince

Českoslovenští letci RAF v popkultuře

Národní muzeum

zpět na výpis akcí
 

Přednáška k probíhající výstavě v Historické budově Národního muzea

Datum:19. 12. 19
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 19:00
Kategorie: poznání|muzea

Přednáška Mgr. Filipa Procházky, člena KVH 276th Sqdn (reenacted) RAF, představí československé letce Royal Air Force pohledem popkultury, v níž se toto téma objevuje již od druhé světové války. Ačkoliv od jejího skončení uběhlo již mnoho času, případů výskytu našich letců ve filmech či hudbě není i kvůli zájmům režimu pod vedením komunistické strany mnoho. Kromě filmů a seriálů, kde měli letci ústřední roli (Tmavomodrý svět ad.) bude přednáška možností dozvědět se i o dalších dílech, kde se objevili okrajově. Připomene nejen opomíjená díla, ale pokusí se využít i dobové kritiky a poskytne vhled do natáčení jednoho z takových filmů, filmu Jindřicha Poláka Nebeští jezdci.

Národní muzeum
Tel: 224 497 111
Václavské nám. 68
Praha 1, 11579
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: