Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
července

Czech Nature Photo – Porotci vystavují

Staroměstská radnice

zpět na výpis akcí
 

Po vítězných fotografiích aktuálního ročníku soutěže Czech Nature Photo prezentujeme tvorbu jejích porotců.

Začátek:04. 07. 19
Konec:31. 08. 19
Cena:150 Kč
Čas:10:00 - 19:00
Kategorie: kultura| vizuální umění poznání|fauna a flora,

Každý z autorů na výstavě „Czech Nature Photo – Porotci vystavují“ představí svůj unikátní pohled na fotografování přírody v široké škále motivů od makro snímků přes fotografie zvířat z nejvzdálenějších koutů naší planety až po soubory dokumentující projekty ochrany přírody. Konkrétně se jedná o práce dvou zahraničních porotců Ami Vitale a Javiera Aznara a etablovaných českých autorů Petra Bambouska, Václava Šilhy, Miroslava Bobka, Pavla Krásenského, Rostislava Stacha, Veroniky Souralové a Michala Krauseho.

o autorech:
Ami Vitale
fotografka magazínu National Geographic, zakládající členka Ripple Effect Images, pětinásobná držitelka ocenění v soutěži World Press Photo včetně první ceny za sérii o místní komunitě ochraňující slony v Keni, která bude vystavena.

Javier Aznar Photography
španělský biolog a profesionální fotograf, jehož práce je zaměřena na přírodu a ochranu volně žijících živočichů, člen Emerging League Photographers při International League of Conservation Photographers. Jeho fotografie pravidelně dosahují čelných umístění v prestižních soutěžích včetně Wildlife Photographer of the Year (některé ze zde oceněných snímků budou vystaveny). Pravidelně publikuje v prestižních časopisech včetně National Geographic a BBC Wildlife Magazine.

Petr Bambousek
wildlife fotograf a lektor, finalista soutěže Wildlife Photographer of the Year, oceněný v soutěžích Windland Smith Rice Awards, Bird Photographer of the Year a mnoha dalších.

Václav Šilha
wildlife fotograf, který s fotoaparátem procestoval všechny kontinenty včetně Antarktidy. Držitel několika ocenění z Czech Press Photo i zahraničních soutěží. Jeho fotografie byly publikovány mimo jiné v časopisech National Geographic a BBC Wildlife Magazine

Miroslav Bobek
přírodovědec a ředitel Zoologické zahrady Praha, autor oceňovaných mediálních projektů (Odhalení) a několika knih. Iniciuje a aktivně se podílí na projektech ochrany přírody.

Pavel Krásenský
makro fotograf, entomolog, ilustrátor a lektor. Jeho fotografie a ilustrace byly publikovány v mnoha českých i zahraničních knihách a časopisech.

Rostislav Stach
wildlife fotograf, lektor, autor dvou knih o fotografování divoké přírody. Jeho fotografie byly oceněny v mnoha českých i zahraničních soutěžích (Czech Press Photo, IFWP a další).

Veronika Souralova
makro fotografka, která se věnuje systematickému pořizování fotografických celků ze života hmyzu. Od roku 2015 je ředitelkou soutěže Czech Press Photo. K této prestižní soutěži ji před 15 lety přivedly fotografie mravenců, s nimiž soutěžila v kategorii Příroda. V roce 2016 založila multižánrové Czech Photo Centre v Praze a spolu s Michalem Krausem soutěž pro fotografy přírody Czech Nature Photo.

Michal Krause
wildlife fotograf, lektor a píšící autor, jehož fotografie byly oceněny v soutěžích Czech Press Photo, Wildlife Photo Contest a Windland Smith Rice Awards, spoluzakladatel soutěže Cech Nature Photo.
 

Staroměstská radnice
Tel:
Staroměstské náměstí 4/1
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: