Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
března

Aspoň na víkend objev kouzlo trampingu

Národopisné muzeum Národního muzea

zpět na výpis akcí
 

Seznamte se s tajemstvím trampských osad, písní a táborových ohňů.

Datum:16. 03. 19
Cena:70 Kč
Čas:13:00 - 17:00
Kategorie: poznání|muzea, workshopy



Na výstavě Století trampingu a přilehlých ateliérech se mohou malí i velcí návštěvníci seznámit s tajemstvím trampských osad, písní a táborových ohňů. Na hravém workshopu k výstavě se navíc mohou naučit hrát na kytaru pár akordů z trampských písní a společně si je zazpívat, vyzkoušet si dovednosti jako balení usárny nebo vázání uzlů a ve výtvarné dílně si vyrobit táborové vlajky, totemy nebo camrátka. A pokud nevíte, co některá z těchto slov znamenají, určitě se to dozvíte.
Program:

13:00–17:00 h

Výstava Století trampingu – kvízová stezka výstavou Století trampingu
Stezka vyzkouší vaši pozornost při prohlídce výstavy a představí vám nejzajímavější exponáty a trampské reálie. Kdo si s otázkami poradí na výbornou, dostane od lektorů v další části workshopu malou odměnu.  

Hrajeme a zpíváme u ohně
Na výstavě nechybí táborové ohniště a k němu patří zpěv a hra na kytaru. Kdo umí, může si s námi zahrát, kdo neumí, toho lektoři základní akordy a texty písní naučí. A kdo by se kytary bál, může si vyzkoušet jednodušší hudební nástroje.

Trampské dovednosti na čas
Soutěže pro dvojice v různých trampských dovednostech na čas. Kdo dříve zabalí usárnu, vybere věci na přežití v přírodě nebo uváže dračí smyčku?

Výtvarný ateliér – suvenýry z trampské osady
Ve výtvarné dílně si můžete vyrobit symboly vaší smyšlené trampské osady. Slepte si papírový totem z indiánských symbolů, ozdobte táborovou vlajku a vymalujte dřevěné camrátko.

Vstupné: v ceně běžné vstupenky do muzea
 

Národopisné muzeum N...
Tel: 257 214 806
Letohrádek Kinských, Kinského zahrada 98
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: