Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
listopadu

Retro zima za socíku

Galerie Tančící dům

zpět na výpis akcí
 

Výstava s názvem „Retro zima za socíku“ navazuje na úspěšnou výstavu „Retro 70. a 80. let“, kterou navštívilo téměř 70 000 návštěvníků.

Začátek:14. 11. 18
Konec:17. 03. 19
Cena:od 110 Kč
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie

Na 1 300 předmětů, které uvidíte na výstavě, jsou dochované originály ze soukromých sbírek anebo zapůjčené z Barrandovských ateliérů a České televize, jako například originální kostýmy Jiřiny Bohdalové z legendárního pořadu Televarieté!

Prosklené přízemí Galerie Tančící dům se na několik měsíců rozzáří a promění se ve sváteční retro výlohu obchodního domu Kotva zaplněnou starými vánočními ozdobami, oblečením a unikátními dochovanými předměty. Uvnitř nechybí bohatě nazdobený stromeček, věhlasné auto žigulík, ze kterého budou doslova padat dárky. V přízemí je také postaven byt s dobovými originály a kuchyní, kde jsou přípravy na Štědrý večer v plném proudu. Nechybí spotřebiče úspěšných značek elektroniky jako je Eta či Tesla, bez kterých se žádná domácnost neobešla.

Přijďte si také zavzpomínat, jaké hračky jste měli doma. Součástí výstavy je unikátní soukromá sbírka hraček ze 70. a 80. let z muzea v Rychnově nad Kněžnou, která vzniká již téměř 50 let a některé unikáty nebyly nikdy vystaveny. Součástí dětského patra je interaktivní herna pro děti a jsou zde zároveň vystaveny originály různých dětských ilustrátorů, které jsou zakomponovány do expozice. Malí návštěvníci si na místě budou moct v rámci workshopů vyrobit masopustní masky či  masky čertů nebo Mikuláše a je připraveno velké množství soutěží pro všechny věkové skupiny. Na výstavě nechybí ani dětský koutek s tradiční stavebnicí firmy Seva, se kterou si hrály všechny malé děti.

Poslední patro je sondou do každodenního života v socialistickém Československu období 70. a 80. let, které je věnováno elektronice a originálním předmětům denního použití, představí se výrobky předních národních podniků, jako byly Madeta, Kofola, Eta, Fatra, JAWA, Tesla a jiné. Návštěvníci si můžou prohlédnout, jak vypadaly původní produkty a obaly, zároveň je zde vystaveno dobové oblečení, které se dalo koupit v sektoru nebo bylo ušito na zakázku či doma podle časopisu Burda.

Galerie Tančící dům
Tel:
Jiráskovo náměstí 6
Praha 2, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: