Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
února

Nature - Future: Rostliny budoucnosti

Galerie Věda a umění Akademie věd ČR

zpět na výpis akcí
 

V Galerii Věda a umění AV ČR začíná nová výstava představující úsilí vědců o zajištění dostatku potravin Nature – Future: Rostliny budoucnosti.

Začátek:08. 02. 19
Konec:12. 04. 19
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

 

V Galerii Věda a umění se u symbolického laboratorního stolu setkávají mezinárodně uznávaný rostlinný genetik, prof. Jaroslav Doležel, CSc., díky jehož metodě byl nedávno rozluštěn genom pšenice; ruský botanik a genetik N. I. Vavilov, který založil jednu z prvních významných genových bank a za svojí vědu položil život; a známý švýcarský fotograf Mario del Curto, který se vydal po stopách Vavilovova odkazu, aby zdokumentoval pohnuté osudy výzkumných stanic i jejich zaměstnanců.

Výstava prostřednictvím velkoformátových snímků uznávaného švýcarského fotografa Maria del Curta seznámí návštěvníky s prací a odkazem ruského botanika N. I. Vavilova, který se zasloužil o záchranu genového bohatství důležitých plodin. Současně ukáže, jak přispěli čeští vědci k odhalení tajemství dědičné informace některých významných zemědělských plodin.

Výstava je přístupná zdarma a nabízí bohatý doprovodný program v podobě interaktivních sobotních workshopů a aktivit pro celou rodinu, tematických komentovaných prohlídek či přednášek předních odborníků pro širokou veřejnost. Návštěvníci si budou moci přímo na výstavě vyzkoušet rozluštit genetický kód pomocí knižního modelu nebo si prohlédnout skutečné předchůdkyně pšenice a variabilitu semen uchovávaných v české Genové bance. Nebudou chybět ani živé ukázky rostlin.

Galerie Věda a umění...
Tel: 734261737
Národní 1009/3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: