Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
prosince

Press paradox

Divadlo DISK

zpět na výpis akcí
 

Autorská inscenace tvůrčí skupiny 8lidí vychází z události, která nedávno otřásla mediálním světem.

Datum:17. 12. 18
Cena:160 Kč
Čas:19:30 - 20:20
Kategorie: kultura|divadla

 

Ruský novinář Arkadij Babčenko, žijící v emigraci v Ukrajině, se stal obětí vraždy. Stopy po jejím objednavateli vedly do Babčenkovy domoviny, do vysokých vrstev ruské společnosti. Novinářská obec přišla o dalšího kolegu, který byl coby nepohodlný kritik Putinova režimu jednoduše odstraněn.

 

Tak by se celá situace jevila, pokud by ovšem den po oznámení novinářovy smrti nevystoupil živý Arkadij Babčenko na tiskové konferenci a neoznámil, že se jednalo o operaci ukrajinské tajné služby, která se skrz fingování Babčenkovy smrti pokusila zadavatele vraždy dopadnout.

 

Co dnes uvádí novináře v ohrožení?

 

Kdy dát přednost bezpečí a kdy navzdory veškerému riziku dodržet novinářskou etiku?

 

A kdo vlastně je Arkadij Babčenko?

 

8lidí: P. Erbes, N. Jacques, B. Jedinák, A. Klimešová, V. Vášová, V. Bělochová, K. Kotrbová, Z. Sceranková, E. Formanová, P. Novák, A. Kofláková

 

 

Divadlo DISK
Tel: +420 234 244 254
Karlova 26
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: