Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
14
listopadu

Týden ukrajinského filmu

Kino Ponrepo

zpět na výpis akcí
 

Přehlídka toho nejlepšího z ukrajinské kinematografie / Krym, Donbas, černobylská zóna nebo Kazimír Malevič

Začátek:14. 11. 18
Konec:20. 11. 18
Cena:80 Kč
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: kultura|kina zábava|

Mezi 14. a 20. listopadem proběhne v kinech Atlas, Ponrepo a Evald přiblíží divákům nedávnou ukrajinskou historii i současnost, komplikované a leckdy tragikomické osudy v pohnuté době a zemi. Nabídne drama z okupovaného Donbasu a Krymu, komedii o klukovi, který se vydal hledat štěstí do velkoměsta, dokument o světovém umělci nebo napůl hororový a tragikomický příběh rodiny, která se odmítla po černobylské katastrofě přestěhovat z radioaktivního území. 
 
Program doplní besedy s celou řadou zajímavých hostů. Na festivalu představí svůj debut, který byl oceněn za nejlepší režii na Mezinárodním filmovém festivalu v Oděse, režisérka Antonina Nojabrjová. Svůj snímek osobně uvede i režisér dokumentu Malevič. Ukrajinský čtverecDmydro Džulaj. Dalšími hosty jsou Serhij Stepanskyj, který si zahrál hlavní roli ve filmu Vulkán či Maksym Samčyk, představitel hlavní role ve snímku Když padají stromy. Představí se i přední herec Lvovského akademického divadla Lesja - Jaroslav Fedorčuk, který uvede film Brána, nebo Valerij Antonjuk, jenž ztvárnil roli ukrajinského zajatce ve filmu Donbas. Ukrajinský film budу v Praze reprezentovat zástupce ředitele Státního fondu pro kinematografii Serhij Neretin.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: