Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
listopadu

The Flowers

Hauch Gallery

zpět na výpis akcí
 

Symbolika květin v dějinách umění

Začátek:05. 11. 18
Konec:11. 11. 18
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 21:00
Kategorie: kultura|galerie

Žádná oslava se neobejde bez květin. Oslavy stejně jako květiny jsou pomíjivé, umění je na rozdíl od nich věčné. Minisérie uměleckých děl v různých médiích jen stručně naznačuje, jak silná je symbolika květin v dějinách umění. Květiny připomínají lidské vazby k přírodě. Symbolizují však nejen nevinnost, krásu a vášeň, ale také zlo, zmar a smrt.

Zatímco staré mimetické umění se marně pokoušelo zobrazit květiny jako živé, moderní umění si je přivlastnilo podle svých okamžitých potřeb. Jejich nejslavnější ikonu ztvárnil Andy Warhol, ve svém dramatickém díle na ně nezapomněl ani Joseph Beuys. Umělci se dodnes ke květinám chovají s velkým respektem, dokonce je učí mluvit a to nejen řečí těla, jak to činí například John Baldessari. 

Vystavení umělci: Tomáš Lahoda, Vladimír Skrepl, John Baldessari, Joseph Beuys, Dušan Šimánek, František Lesák, Petr Písařík, Daniel Seghers, František Matoušek, Jakub Špaňhel, Andy Warhol, Michal Bačák, Eliška Jakubíčková, Janja Prokić

Výstavu připravila Hauch Gallery ve spolupráci se SOFFA CZ & Czech Republic Sotheby's International Realty 

Hauch Gallery
Tel:
Pobřežní 20a
Praha 8
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: