Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
srpna

Louka nad Lucernou

Střecha Lucerny

zpět na výpis akcí
 
Tip

Unikátní urbanistické místo s jedinečným výhledem na Prahu se promění v zelenou louku o rozloze 1 000 m2.

Začátek:28. 08. 18
Konec:11. 09. 18
Cena:200 Kč
Čas:12:00 - 20:00
Kategorie: poznání|po praze lifestyle| pro děti|

Kousek od Václaváku na Střeše Lucerny vznikla doslova na zelené louce zelená louka. Pasou se tam slepice, králíci, dozrávají papriky, na vykuklení čekají motýli. Z voliéry štěbetají ptáčci. Mezi pátou a osmou zní 20minutové koncerty na piáno. Koukáte na to naše město milované, stověžaté. Tisíc metrů čtverečních měkké trávy. Teda umělé, ale to nám snad kvůli šílenému suchu odpustíte, ne? 

Kdo nevíte, tak Palác Lucerna dostavěl dědeček našeho prezidenta Vácslav Havel v roce 1921. Na střeše paláce původně chtěli mít kavárnu, ale vždycky z toho nějak sešlo. Až do minulého roku na ni takřka nikdo nikdy nevkročil. My na postupném otvírání makáme už 4 roky. A tentokráte ji zpřístupníme v míře zatím největší. Investice jsou ale nemalé, proto bychom si vás dovolili požádat o příspěvek na opravu ve formě VSTUPNÉHO. Nestojí za námi žádná firma, která by nám vše zaplatila, musíme tedy spoléhat na tisíce podporovatelů, jakými jste právě vy. Řekněte kamarádům, vezměte děti a babičky, spoléháme na vás!

28. 8. – 11. 9. od 12:00 do 20:00

VSTUPENKY NA MÍSTĚ

Základní vstupné 200 Kč
Studenti, senioři 150 Kč
Děti do 10 let zdarma

Ve Francii je zákon, že každá nová budova musí mít na střeše buď solární panely, anebo zahradu. To je i naším cílem, aby Střecha Lucerny byla inspirací pro další budovy v Čechách, které by mohly ožít. Auta si zabírají stále více a více prostoru. Třeba se v městech budoucnosti náměstí přestěhují o pět pater výš na střechy. Třeba jednou budeme našim vnoučatům vyprávět: “jó, to bujení střešní kultury, to začalo tehdy Lucernou, děvenko!”

Vstup ze Štěpánské, naproti Velkému sálu, kde se konají plesy. Nahoru vás vyveze výtah páternoster, kterým mnoho z vás pojede asi poprvé. 

 
Střecha Lucerny
Tel:
Štěpánská 61
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: