Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
srpna

Československo – fotografie roku 68

Czech Photo Centre

zpět na výpis akcí
 

V malé výstavní místnosti galerie Czech Photo Centre se návštěvníkům představí výsledky soutěže pro amatérské i profesionální fotografy.

Začátek:17. 08. 18
Konec:16. 09. 18
Cena:80 Kč
Čas:11:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Před 50 lety se v Československu psala „velká“ historie. Po politickém uvolnění 60. let, které vyvrcholilo takzvaným pražským jarem, přišla srpnová okupace a konec nadějí na socialismus s lidskou tváří. A jak jsme žili před těmito 50 lety?
Prostřednictvím fotek to společně s Czech Photo připomene Český rozhlas v Malé síni galerie Czech Photo Centre. Obě společnosti uspořádaly velkou fotografickou soutěž pro amatérské i profesionální fotografy s názvem Československo – fotografie roku 68. Hlavní téma? Každodenní život roku 1968.
"Hodnotili jsme zachycení události, celkovou estetiku a pohotovost, s jakou fotka vznikla. Důležitý byl i význam události na fotografii. Šanci ale určitě měly i fotografie z běžného života," prozradil metodiku výběru vítězů soutěže Herbert Slavík, předseda poroty.
Pro koho byla soutěž určená? Pro každého, kdo v roce 1968 na fotografii zachytil, jak tehdejší život ve skutečnosti vypadal: vedle invaze i další témata roku 1968, jako jsou významné kulturní události, divadelní a filmové premiéry, hudební koncerty, majáles, sportovní úspěchy Věry Čáslavské a Jiřího Rašky na olympijských hrách, ale i všední život roku 1968...
"Dorazilo kolem tisícovky fotek. Převládají fotografie ze samotné invaze, především před Československým rozhlasem na Vinohradské třídě," na závěr prozradil Herbert Slavík. A z tohoto množství si budete moci prohlédnout ty nejlepší na naší výstavě od poloviny srpna.

Czech Photo Centre
Tel: 608 875 556
Seydlerova 4
Praha 5, 15800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: