Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 
Tip

Výstava semestrálních a klauzurních prací studentů UMPRUM

Začátek:06. 06. 18
Konec:10. 06. 18
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

 Práce, které zde návštěvníci uvidí, budou více než různorodé. Co ateliér, to minimálně jedno téma. Ateliéry architektury se tentokrát nechaly inspirovat Prahou a velkými veřejnými budovami jako budova parlamentu nebo London Philharmonic Hall. Ateliéry designu provoní káva a jí inspirovaná zadání, nechají se unést nafukovacími strukturami, mechanikou strojků nebo sex roboty. 

 

Ateliéry Katedry volného umění nedávají jen volné pole působnosti a volná zadání. Jak si studenti poradí se zadáními jako Omyl a práce se selháním, Dědictví forem nebo Inspirace? A že se to nemusí týkat jen „klasických děl“ potvrzuje projekt Ateliéru sochařství, který si pro svůj projekt Byt pronajal byt, jež mimo jiné propojí s vlastním ateliérem pomocí počítačové hry.

 

 Na katedře užitého umění se v letošním roce povětšinou řešily velké projekty, které přesahovaly do obou semestrů. Ať je to Ateliér textilní tvorby s projektem Aš po už/horod inspirovaný rodinnými firmami, které stály u vzniku ČSR, Power of Identity: Memory Fashion Message Ateliéru designu oděvu a obuvi, Colours of transparency Ateliéru skla nebo Artificial Intelligence Ateliéru módní tvorby, který přesahuje klasické pojetí oděvního designu a aplikuje jej do ní moderních technologií.  

 

 Ateliéry grafiky potěší nejen milovníky knížek, časopisů, kvalitní grafiky a filmu. Budou zde představeny projekty na témata Obrazová abeceda, 7. číslo časopisu Deleatur, edice Katedra nebo Movement manifest. Ateliér filmové a televizní grafiky mimo jiné ukáže, jak vypadá animační příprava jejich filmů.

 

 „V letošním roce jsme se rozhodli Artsemestr podpořit netradičním programem v Galerii UM. Lidé se mohou přesvědčit, že naše škola nevychovává jen grafiky, architekty, designéry a umělce, ale lidi s mnohem širšími zájmy a přesahem do dalších oborů“, představuje doprovodný program Artsemestru v Galerii UM prorektor pro vnější vztahy a mezinárodní spolupráci prof. Jiří Pelcl. Projekt Hang the DJ! UMPRUM Summer Hits Radio From the Bong zaplní galerii audiovizuálními experimenty, koncerty a DJ produkcí studentů UMPRUM.

Vysoká škola uměleck...
Tel: 251 098 111
náměstí Jana Palacha 80
Praha 1, 116 93
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: