Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
září

Zahájení sezony v ALTĚ!

Studio Alta

zpět na výpis akcí
 

Sezonu zahájíme dílnami pro děti s Kateřinou Zochovou a Dětským studiem Altík a v 18:30 se představí výsledky studentských rezidencí.

Datum:04. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:14:30 - 22:00
Kategorie: kultura| pro děti|

V průběhu celého dne můžete zdarma navštívit lekce Dětského studia Altík a shlédnou videofragmenty Ramona Hofmana v Obýváku. VSTUP ZDARMA! 

14:30 – 16:30 / KAPY KAP Z KAPRADÍ

Hudebně-pohybová dílna pro děti od 5 ti let s Kateřinou Zochovou. Prozkoumáme propojení zvuku s cvičením, pohybem a imaginací. Společně složíme a nahrajeme písničku. K dispozici budou hudební nástroje – harfa, kantele, steeldrum, zvonkohry, bubínky a další.

Kateřina Zochová vytudovala Akademii výtvarných umění v Praze. V audiovizuální tvorbě se věnuje propojení obrazu a zvuku – zejména pomocí motivů z mytologie, pohádek a lidové slovesnosti. Věnuje se výrobě hudebních nástrojů kantele a terapeutické masáži zvukem na rezonančním lehátku, je lektorkou jógy. Hraje na harfu a zpívá.

18:30 / Prezentace studentských rezidencí

*Eva Urban: Creature

Choreografie a interpretace: Eva Urbanová
Coaching: Márta Ládjánszki

Jak můžeme pracovat s emocemi na jevišti? To je otázka, kterou si určitě položil nejeden tvůrce tanečního představení. Výsledek zničení se a znovu vytvoření (i sebe sama) skrz e-motions, se kterými jsem v průběhu rezidence pracovala.

*Monika Částková a Helena Ratajová: POZI A NEGA

Spolu ne jen vedle sebe a hlavně ne bez sebe v jednom světě.

Tvůrčí tým: Helena Ratajová, Monika Částková
Hudba: hudební mix

*Anna Benháková: Horizont

Na konci rubín po vzduchu zalapá
Noří se do hlubin, nachová nálada

Zářivý v temnotě prostorem propadá
Z inkoustu do tuže karmínu záplava

Rozuteče se rtuť
Střapaté střípky na vlnách dun
Rozuteče se rtuť
Střapaté střípky na vlnách dun

Téma, které se snažím zhmotnit skrz taneční choreografii, mě napadlo na popud školního zadání od Mirky Eliášové "Upside down". Během rezidence jsme hledali a tvořili vhodný pohybový materiál s Janou Marouškovou, tanečnicí a Andrejem Lygou, studentem pantomimy. Všichni tři jsme studenti HAMU. Vizuální inspirací nám bylo Slunce, západ Slunce - pohled ze Země a pohled z Vesmíru - zářivá žhavá koule uprostřed temnoty. 
Během přemýšlení o tématu se mi vkradla na mysl báseň, kterou jsem přiložila výše. Stala se zároveň dramaturgickou linkou. 
Snažím se, aby výsledkem naší práce byla silně vizuální choreografie bližší výtvarnému umění než divadlu, která přesto dokáže zapůsobit atmosférou a předat myšlenku podobně jako obraz či báseň.

V průběhu celého dne můžete zdarma navštívit lekce Dětského studia Altík a shlédnou videofragmenty v Obýváku:

Ramon Dallas Hofman: Running To

Fragmenty jsou surrealistickou vrstvou, jednou z více derivací trans-mediálního projektu a novely 313 Pages. Jedním z jejich obsahů je tvorba příběhu a participování v něm, postupné mazání hranice mezi imaginací a realitou a experimentování s nimi jako celkem. Hledání další dimenze pro vyjádření a sebereflexi vlastní tvorby a její význam v širším kontextu.

Video je jedním z několika produktů letní rezidence ve Spread Art Detroit, zaměřené na vizuální formy tvorby. Projekt je inspirován městem Detroit, spojením s lidmi a proměnou identity, s městem samotným na horizontu a pozadí událostí. Jeho obsahový základ zůstává, ale forma doslova protéká mezi prsty. 

Studio Alta
Tel: 739615148
U Výstaviště 21
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: