Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
září

Videomapping na budovu ČVUT – CIIRC

ČVUT - Fakulta elektrotechnická

zpět na výpis akcí
 

Videomapping v nových prostorách kampusu ČVUT.

Datum:07. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:20:00 - 23:59
Kategorie: kultura|vizuální umění

VIDEOMAPPING NA BUDOVU ČVUT – CIIRC
7. září 2017, od 20.00 hodin
Jugoslávských partyzánů 1580/3, Praha 6 

Nejnovější budova Českého vysokého učení technického v Praze, která byla otevřena dne 2. května 2017, se představí jako prostor pro uměleckou světelnou produkci. Ta představí dějiny ČVUT od jeho založení až do současnosti, připomene úspěchy jednotlivců i spolupracujících týmů a nastíní možnou budoucnost technických oborů, které vždy odrážely potenciál pokroku a rozvoje společnosti.

Na videomappingu se autorsky podílela skupina BLACK/DIVISION, která již audiovizuálně oživila například Dům u Zvonu a podílela se na soutěži Největší Čech. O scénář a režii se postarala Viktorie Čermáková, herečka a divadelní režisérka, která účinkovala v Divadle na provázku, Divadle Komedie nebo v Celetné. Originální hudební doprovodnou show složil Ondřej Mikula, který na české scéně elektronické hudby působí pod pseudonymem AidKid. Většina autorů absolvovala ČVUT. 

Nové prostory, které ČVUT rekonstrukcí a dostavbou získalo, jsou využity jako sídlo vysokoškolského ústavu ČVUT sdružujícího excelentní vědu napříč informatickými obory – Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky. Kromě něho budova slouží jako sídlo Rektorátu, několika kateder Fakulty elektrotechnické a části Výpočetního a informačního centra ČVUT. Nová dominanta Vítězného náměstí vznikla revitalizací bývalé Technické menzy a dostavbou nové budovy.

Zajímavým architektonickým prvkem je použití průsvitné membránové folie ETFE (ethylen-tetrafluorethylen), kotvené k samostatné ocelové konstrukci, která je použita na objektu novostavby v úrovni pátého až devátého poschodí. Meziprostor zdvojené fasády spolu s vnitřní skleněnou fasádou blokového typu slouží jako sluneční kolektor. Větrání meziprostoru zdvojené fasády je řízeno systémem měření a regulace, vzduch je rekuperován, čímž bude dosaženo energetických úspor. 

Videomapping na budovu ČVUT – CIIRC začíná od 20.00 hodin a opakuje se ve 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30, 23.00 a 23.30 hodin. Projekce bude promítána na budovu „A“ z Vítězného náměstí.

ČVUT - Fakulta elekt...
Tel: 224351111
Jugoslávských partyzánů 1580/3
Praha 6, 160 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: