Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
prosince

Moscow City Ballet - Labutí Jezero

Kongresové centrum

zpět na výpis akcí
 

Slavný soubor se po dlouhé přestávce vrací do Prahy!

Datum:22. 12. 17
Cena:490 Kč
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|klasika

Soubor Moscow City Ballet, založený vynikajícím choreografem Victorem Smirnovem-Golovanovem, těšící se uznání kritiků a milovníků baletu na celém světě, se již v prosinci po dlouhé přestávce vrací do hlavního města České republiky! Tanečníci předvedou jedno z nejslavnějších baletních představení Labutí Jezero. 

Vystoupení Moscow City Ballet charakterizují skvělé kostýmy, imponující choreografie, magie světel a kouzelná scénografie. Podle kritiků půvabu tohoto souboru nelze odolat a ani na něj nelze zapomenout: Tvoří tak hodnotné umění, že je to zážitek dokonce i pro ty, kteří tanec nemají v oblibě. Vzrušení a emoce, jenž vzbuzuje Moscow City Ballet, nelze ani popsat – to se musí zažít! V posledních letech zhlédly představení tohoto slavného souboru desítky tisíc lidí na celém světě! Veřejnost odchází po vystoupení s tvářemi poznamenanými emocionálními prožitky, uchvácená magickou atmosférou baletního představení. Ohromný dojem vyvolává talent tanečníků a jejich profesionalita, která je výsledkem mnohaletého náročného tréninku. Obdivuhodná preciznost pohybů tanečníků ve spojení s fantastickou choreografií je pro nás důkazem toho, jak hodně Rusové milují balet. Zakladatel Moscow City Ballet, Victor Smirnov – Golovanov kdysi řekl: To ve mě žijí všichni hrdinové baletů; to já jsem Klárou, Princem, Myším králem... To vše žije ve mě... Možná právě v tom spočívá tajemství jejich obrovského, mezinárodního úspěchu. Ten, kdo ještě neměl příležitost obdivovat umění tanečního souboru, nebo by chtěl opět prožít ty nádherné okamžiky, bude mít již prosinci k tomu příležitost v Praze. 

Labutí Jezero je představení, které publikum zbožňuje. Je to příběh o boji dobra se zlem, o síle lásky a citu překračující hranice života a smrti. Úspěch tohoto představení je založen na skvělé choreografii a hudbě. Jednoduchost dramatické linie a dojemná interpretace lásky Odetty a Siegfrieda jako symbolu síly citu je ilustrována neobvykle emocionálními tanečními sestavami. Obrazně vyjadřují duchovní prožitky hrdinů. Kouzelné valčíky, hrdé rytmy polonézy, ohnivý španělský tanec a čardáš plný temperamentu diváky hypnotizují a navozují neobyčejnou náladu. Další nespornou předností je hudba, která okouzluje krásou a jemností melodiky. Není rozdělena na fragmenty, typické pro většinu baletů, nýbrž tvoří nádherně baletně ztvárněnou symfonickou báseň. Díky tomu je mimořádně "čitelný" pro každého tanečníka a také – což je nejdůležitější – pro diváka-posluchače. Od prvního do posledního taktu spojuje téma do jednolitého obsahu. Dívky zakleté v Labutě, Zlý Duch a city překračující hranice života a smrti všechny diváky neměnně dojímají.

Tvůrci:
Victor Smirnov- Golovanov - Choreografie
Ludmiła Nerubashchenko - Choreografie

Obsazení:
Yulia Zhuravleva - Odetta
Liliya Oryekhova - Odetta 
Daniil Orlov - Rotbart
Talgat Kozhabaev - Princ Siegfried
Dzmitry Lazovik - Benno

 

Kongresové centrum
Tel:
5. května 65
Praha 4
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: