Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
září

VI. Betlémská kulturní noc

Galerie Jaroslava Fragnera

zpět na výpis akcí
 

Zveme vás na šestý ročník Betlémské kulturní noci!

Datum:07. 09. 17
Cena:Zdarma
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|ostatní, hudba

Ve čtvrtek 7. září se vypravte na Betlémské náměstí a přilehlých ulic a dvorků. Dvě desítky místních institucí připravily bohatý program pod širým nebem i v jindy nepřístupných prostorech, který potrvá od odpoledních hodin až do půlnoci. Těšit se můžete na vernisáže, koncerty, autorská čtení, gastronomické zážitky, prohlídky i program pro děti. 

Již šestý ročník multižánrového jednodenního festivalu Betlémská kulturní noc/BKN, na jehož programu se podílí více než 20 sousedících institucí, připraví návštěvníkům sled zajímavých akcí od 15 hodin až do půlnoci. Jako každý rok se návštěvníci mohou těšit na velký open air koncert, noční prohlídku kláštera, charitativní Prostřený stůl na náměstí, řadu vernisáží, hudebních vystoupení, autorských čtení, degustací a prohlídek. Novinkou bude několik tras po okolí a jindy uzavřených prostorách nebo pořady pro děti. Festival je zdarma. 
Umění na Betlémáku – architektura, výtvarné umění, hudba, film, divadlo a literatura .

Cílem BKN je upozornit na velkou koncentraci zajímavých institucí, které se na Betlémském náměstí a v jeho okolí nacházejí. Kromě několika renomovaných galerií, Náprstkova muzea, Kina Ponrepo je zde řada kaváren a barů, které pravidelně pořádají výstavy, čtení, divadelní vystoupení nebo koncerty. Jsou tu i specifické podniky: kromě oblíbené Champagnerie se BKN účastní i nově otevřená Donuterie. Pravidelně je také velký zájem o noční prohlídku v dominikánském klášteře a kostele sv. Jiljí, letos ji doplní komentované prohlídky čerstvě zrekonstruovaného domu U Voříkovských v Liliové ulici a ve spolupráci s Policií ČR a Prague City Tourism budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si strážní věž z opevnění Prahy v Bartolomějské ulici. Pro akčnější a kreativní návštěvníky je nově připraven květinový workshop v galerii FOX. 

Program najdete zde.
 

Galerie Jaroslava Fr...
Tel: 222222157
Betlémské náměstí
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: