Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Výstava Katedry fotografie FAMU.

Začátek:03. 05. 17
Konec:10. 05. 17
Čas:18:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Vernisáž: 3. 5. 2017, 18:00
4.5. - 10.5. 2017
Kurátor: Ondřej Chrobák
Adresa: Na Šachtě 3, Praha 7

Vstup je z ulice Bubenská 14. 

Samostatná katedra fotografie vznikla na pražské Filmové akademii múzických umění v roce 1975 oddělením od katedry kamery a patří prý k nejstarším v Evropě. Médiu bylo tehdy cca 135 let a evidentně prospívalo a bujelo i bez toho, aby bylo předmětem vysokoškolského uměleckého vzdělávání. Dnes po dalších více jak 40 letech bujení a mutování nikdo už vlastně přesně neví, co to fotografie je, respektive, kde končí a kde začíná něco jiného, co by se už mělo učit někde jinde, možná na jiné katedře. Pohyblivý a statický obraz dávno nejsou dvě jasně oddělené domény, s nimiž se setkáváme na různých místech (kino/magazín) a věnujeme jim jiný typ pozornosti. Novinový článek dnes na monitoru může doplnit stejně dobře fotka jako 4 nebo 52 vteřinové video; vizuální rodinná paměť plnící digitální krabice od bot se střídavě hýbe a stojí. A střídavě se hýbe a stojí i karavana katedry fotografie, jako vždy zvědavá na aktuální projevy mediálních mutací.

Holešovická Šachta
Tel: 603 416 248
Na Šachtě 3
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: