Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Tradiční festival dětské literatury je zpátky!

Začátek:01. 03. 17
Konec:31. 03. 17
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: pro děti|Kultura

Už malé dítě ví, že ve dvou se to lépe táhne. Kdo z nás by nechtěl mít dobrého kamaráda, se kterým by se mohl podělit o svou radost, starosti i tajemství? Je skvělé mít někoho, komu se můžete se vším svěřit, ale důležité je taky umět poslouchat a porozumět pocitům druhých. Kouzlo přátelství je v tom, že si své kamarády vybíráme sami, nejsou nám „přiděleni“ jako například rodina, a proto záleží jen a jen na nás, koho si vybereme. A najít opravdového kamaráda není někdy vůbec jednoduché.

Právě tématem kamarádství je inspirován již osmý ročník našeho knižního festivalu Literatura 2017, který nese podtitul „Ve dvou se to lépe táhne“. O skutečném přátelství byla napsána už spousta knih, a z literatury tak známe řadu nerozlučných přátel, kteří nás už odmala inspirovali. Připomeňme například pejska a kočičku, Kubulu a Kubu Kubikulu, Macha a Šebestovou, Křemílka a Vochomůrku, Luisu a Lotku, Vinnetoua a Old Shatterhanda a mnoho dalších. 

Výběr toho nejlepšího z české dětské literatury najdete v našem festivalovém knihkupectví v –1. patře. Jsou zde zastoupena i malá nakladatelství, jejichž tituly v nabídce velkých knihkupectví mnohdy ani nenajdete. S některými z autorů se můžete osobně setkat na našich čtvrtečních autogramiádách nebo při festivalových workshopech.

Obchodní centrum DBK...
Tel: 296825112
Budějovická 1667/64
Praha 4, 140 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: