Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
února

Body The Exhibition

Výstaviště Praha

zpět na výpis akcí
 

Do Prahy přijede výstava odhalující všechna tajemství lidského těla Body The Exhibition.  

Začátek:22. 02. 17
Konec:23. 07. 17
Cena:od 300 Kč
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: poznání|ostatní

Velkolepá výstava o lidském těle bude otevřena v druhé polovině února. Obsadí prostory o rozloze více než 2000m2 ve dvou Křižíkových pavilonech v areálu Výstaviště Praha - Holešovice. Tato edukativní expozice nabídne více než 20 celotělových a k tomu dalších 300 exponátů, pocházejících ze skutečných lidských těl. Výstava bude rozložena ve dvanácti sálech, které  budou jednotlivě představovat fungování lidského organismu.  Připravena je také interaktivní část.

Výstava Body The Exhibition je ojedinělá svoji velikostí a počtem exponátů. Unikátní výstava, která představuje kompletní fungování lidského těla na exponátech pocházejících ze skutečných lidských těl, přijede do Česka ve velikosti, která zde nikdy nebyla k vidění. Návštěvník bude mít možnost vidět lidská těla v mnoha pozicích, které ilustrují fungování jednotlivých tělních systémů, orgánů i pohybového ústrojí. Kromě celotělových exponátů slibuje výstava také dalších 300 detailních exponátů jednotlivých orgánů a částí těla. Velkou pozornost bude jistě lákat také porovnávání nemocných a zdravých orgánů. 

"Od producentů výstavy se nám podařilo zajistit výstavu ve velikosti, která u nás dosud nikdy nebyla prezentována. Chceme vzít návštěvníky na průzkum lidského těla, a ukázat jim ho do všech detailů. K dokonalosti vzdělávacího procesu na výstavě budou v každé galerii připraveni medici, kteří vysvětlí a odpoví na dotazy návštěvníků," řekla k výstavě Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group. 

Výstava pochází z dílny amerických producentů, kteří ji do Prahy přestěhují z Las Vegas. Na světě neexistuje nic přesnějšího a věrnějšího než Body The Exhibition. Všechny exponáty pochází od dobrovolných dárců - tedy z reálných lidí. 

"Podobnou, menší výstavu jsme již v České republice organizovali a nikdy jsme neměli problém s přijetím veřejnosti. Výstava je vhodná pro celou rodinu, zejména je výbornou průpravou pro žáky a studenty škol," doplnila k výstavě Nouzová. 

Celá expozice vznikla v laboratořích předních světových anatomů. Jednotlivé části těl prošly procesem plastinace, při které je tělní tekutina nahrazena silikonem. Práce na celotělových exponátech je velmi náročná a často trvá více než jeden rok. Mezi exponáty, které budou do Prahy přivezeny, je například i kompletní kůže z celého člověka, kosterní systém, svalstvo, nervový systém včetně mnoha detailů mozku, pohlavní orgány, vývoj lidského plodu, ale také ukázka ledviny s ledvinovými kameny, játra napadená rakovinou a mnoho dalšího. 

Úvod výstavy bude patřit historii medicíny a lékařství. JVS GROUP připravuje také část expozice věnovanou českým úspěchům ve světové medicíně a výzkumu.

Návštěvníci se sami zapojí v interaktivní části, kde si názorně vyzkouší první pomoc nebo budou moci zkusit nahmatat rakovinový nádor na připraveném trenažéru. 

Vstupné:

Dospělí: 300 Kč (So-Ne: 350 Kč)
Studenti/Senioři nad 65 let: 250 Kč (So-Ne: 300 Kč)
Dítě (6-15 let): 200 Kč (So-Ne: 250 Kč)

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: