Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
27
června

Bludiště seznamů / Martin Smolka a Jiří Adámek

Alfred ve dvoře

zpět na výpis akcí
 

Ztišená opera. Pocta Umbertu Ecovi. / 75 min. / v češtině s anglickým překladem.

Datum:27. 06. 16
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla

Ztišená opera, která se skládá z výčtů, seznamů, katalogů a rejstříků. Bludiště seznamů je nová verze opery, která pod názvem Sezname, otevři se! vznikla pro velké jeviště Národního divadla Moravskoslezského v Ostravě a byla inscenována za účasti orchestru a sboru. V této podobě získala Cenu Divadelních novin za rok 2014. Přestože se s dalším reprízováním nepočítalo, mluvená opera bez postav i bez děje jednoznačně patří na nezávislou scénu. Proto ji skladatel Martin Smolka přepsal pro smyčcové kvarteto, harfu a klavír a Jiří Adámek s výtvarnicí Ivanou Kanhäuserovou vytvořili minimalistickou scénografii, která počítá s těsnou blízkostí diváků a účinkujících. 

V hlavních rolích vystupují společně s kontratenoristou Janem Mikuškem herci-mluvci ze skupiny Boca Loca Lab. Ti jsou pod vedením Jiřího Adámka zvyklí na hudebně přesné pokyny, detailní práci s hlasem a dokonalou souhru rytmicky stylizované mluvy.

Mluvci: Vendula Holičková, Bára Mišíková, Pavol Smolárik a Daniel Šváb
Kontratenor: Jan Mikušek
Hraje Smyčcové kvarteto Pavla Bořkovce ve složení Alexej Aslamas (housle), Ondřej Hás (housle), Matěj Kroupa (viola) a Štěpán Drtina (violoncello) 
Klavír: Jana Holmanová 
Harfa: Hedvika Mousa Bacha

Hudba: Martin Smolka
Režie, libreto: Jiří Adámek
Scénografie: Ivana Kanhäuserová
Zvukový design: Jan Veselý
Světelný design: Jan Kalivoda, Ivana Kanhäuserová
Produkce: Maria Cavina (jedefrau.org)
Koprodukce: Motus, produkce divadla Alfred ve dvoře

Alfred ve dvoře
Tel: 233 376 985
Františka Křížka 36
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: