Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
dubna

Prague Photo

Kafkův dům

zpět na výpis akcí
 

VIII. ročník veletrhu fotografie

Začátek:21. 04. 15
Konec:26. 04. 15
Čas:11:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Představí se zde 30 vystavujících subjektů. Součástí PRAGUE PHOTO je následující PRAGUE PHOTO FESTIVAL, prezentace kurátorských projektů ve dvanácti pražských galeriích, muzeích a výstavních síních, který potrvá do konce května 2015.

V Kafkově domě bude možné zhlédnout nejširší plejádu jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií, prezentovány budou originály téměř 230 autorů, a to jak současných, tak i klasiků. Své kolekce autorských fotografií uvedou např. Artinbox Gallery, Cargo Gallery, Galerie Gambit, Galerie Millennium, aj.

Tradičně PRAGUE PHOTO uvede obsáhlou sekci tvorby nejmladší generace fotografů – studentů a čerstvých absolventů sedmi odborných škol (Slezská univerzita Opava, Západočeská univerzita Plzeň, Univerzita J. E. Purkyně Ústí nad Labem, Škola střední a vyšší odborné školy Hellichova a Michael, aj).

Přehlídka je již tradičně doplněna bohatým doprovodným programem (prezentace odborných publikací, setkání s autory, kulaté stoly, workshopy).  Doprovodný program bude zveřejněn před zahájením akce. Již od vzniku přehlídky je na návrh odborné komise každoročně udělována mladému fotografovi do 35 let cena Young Prague Photo Award. Díky tomuto ocenění zaznamenali dosavadní laureáti značně zvýšený zájem o svoji práci a tento kredit jim následně přinesl i zajímavé nabídky ze zahraničí.

Konání již VIII. ročníku PRAGUE PHOTO  svědčí o dlouhodobém zájmu publika i odborníků a samotných tvůrců o takovouto specializovanou a širokou platformu.Pro organizátory je tento zájem největší motivací do dalších let.

 

Otevírací doba:

20. dubna 2015 v 18 hod. zahájení (na pozvánky)

21. - 26. dubna  2015   11 – 19 hod.

26. dubna 2015            11 – 18 hod.

Kafkův dům
Tel:
Nám. Franze Kafky 24/3
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: