Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Inscenace Horváth na Nádraží.

Datum:12. 09. 14
Cena:200 Kč
Čas:20:00 - 22:00
Kategorie: kultura|divadla

Divadelní soubor Tygr v tísni ve spolupráci s Divadlem Letí uvádějí novou inscenaci Horváth na Nádraží.  Inscenace nastudovaná speciálně pro prostory Nákladového nádraží Žižkov vychází z adaptace díla rakouského modernistického dramatika Ödöna von Horvátha (1901-1938) Soudný den.

Příběh se odehrává na maloměstě. V hospodě a na nádraží se motají různé více či méně směšné postavičky, z nichž každá žije svůj ne úplně záviděníhodný život. Čas plyne pomalu  a vyplňuje se drby a čekáním na zpožděné vlaky. Tento líný provinční život přerve polibek mladé dcery hostinského Anny a přednosty stanice Tomáše Hudetze, který způsobí srážku dvou vlaků. Rozjede se kolotoč vyšetřování, popírání viny, usvědčování a osvobozování, prudkých změn veřejného mínění, předsudků a mučivých výčitek svědomí. Malebné sousedské vztahy se mění v ostražité, napjaté soužití. Ironická komedie se mění ve fatální tragedii.

Tvůrčí tým inscenace režisér Ivo Kristián Kubák a dramaturgyně Marie Nováková chtějí na Nákladovém nádraží Žižkov zasadit do nedivadelního prostoru pravidelné drama zpracované formou činoherního divadla. Oživit tak netradiční prostor tradiční formou. Vytvořit divadelní prostor s barem a jistým komfortem pro publikum a zároveň využít přirozené scénografie industriálního objektu.

Nákladové nádraží Ži...
Tel: 222116203
Jana Želivského
Praha 3, 130 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: