Ve středu 2. října od 18:00 vás zveme do Galerie Rudolfinum na přednášku Anny Beaty Háblové Literární a vizuální krajiny: Možnosti a limity.
Přednáška spisovatelky a architektky Anny Beaty Háblové přiblíží souvislosti mezi literaturou, vizuálním uměním a prostorem. Jaké jsou možnosti a limity těchto tří světů? Jakými jazyky se v nich mluví? A mohou se vzájemně dorozumět? V rámci přednášky se Háblová dále zaměří na reflexi aktuální výstavy Antony Gormley / Pavla Melková v Galerii Rudolfinum i vlastní autorské tvorby. A dojde také na drobnou performance...
Anna Beata Háblová
Spisovatelka, slamerka, vizuální umělkyně a architektka. Publikovala čtyři básnické sbírky, dvě populárně naučné knihy Města zdí (Dokořán, 2017), Nemísta měst (Host, 2019) a román (Host, 2022). Za architektonické návrhy i teoretické práce získala ceny Young Architect Award 2010 nebo Young Planning Professionals Award 2012. Román Směna byl porotou vybrán do devátého ročníku mezinárodní překladatelské soutěže Cena Susanny Roth. Povídky z knihy Nemísta měst byly vybrány do překladatelského projektu CELA. Anna Beata Háblová vystavovala v českých (Artwall, DOX, Muzeum Svitavy) i zahraničních (Bonn, Paříž, Schiedam, Remagen, Mnichov) galeriích.
______
CRASH: volný cyklus přednášek nabízí zájemcům formou série setkání s inspirativními hosty možnost reflektovat právě probíhající výstavy v širších souvislostech. Díky variabilitě zvaných osobností přináší interdisciplinaritu, která je nezbytná pro vedení jakékoliv debaty a pro rozvoj kritického myšlení. Prolínání rozličných kulturních i vědních oborů, ale i různých životních zkušeností a postojů otevírá jedinečný prostor pro reformulaci a nové promýšlení konkrétních otázek.
Vzhledem k omezené kapacitě doporučujeme přijít na přednášku s časovým předstihem.
Více informací naleznete zde.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.