Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
října

Mezinárodní den archeologie na Filozofické fakultě UK

Mezinárodní den archeologie na Filozofické faku...

zpět na výpis akcí
 

Srdečně vás zveme do areálu Karolina na další ročník Mezinárodního dne archeologie na FF UK.

Datum:15. 10. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 16:00
Kategorie: poznání|VŠ+VOŠ, workshopy

Návštěvnící si na akci vyzkouší práci archeologů a antropologů, nadrtí si obilí, z mouky si upečou placku, vyrobí si pravěký šperk nebo utkají náramek, vyzkouší si sklizeň obilí pomocí pravěkého srpu nebo si narýžují zlato a vyrazí minci, dozví se, jak probíhala mumifikace ve Starém Egyptě a co všechno bylo zapotřebí pro spokojený život zesnulého v podsvětí, vyzkouší si psaní hieroglyfů, uvidí práci kováře, zjistí, jak lze z kosterních pozůstatků vyčíst, komu vlastně patřily a mnoho dalšího. Součástí programu je také velká módní přehlídka replik oděvů a série krátkých přednášek, tzv. Archeologických jednohubek.

Hlavními pořadateli akce jsou Ústav pro archeologii FF UK, Ústav pro klasickou archeologii FF UK, Český egyptologický ústav FF UK, Hrdličkovo muzeum člověka a Národní památkový ústav - generální ředitelství, Odbor archeologie.

 

Ústav pro archeologi...
Tel: 221619736
Celetná 20
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: