Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Rok 1968 se už nesmí nikdy opakovat. To je myšlenka benefičního koncertu NeverMore 68, který na Výstavišti proběhne v neděli 21. srpna 2022.

Datum:21. 08. 22
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, hudba

Pojďte si připomenout 54. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy, které letos našlo smutnou paralelu v událostech na Ukrajině.

Na akci vystoupí Lenka Dusilová, alternativní rocková kapela Nylon Jail a ukrajinská popová a r'n'b zpěvačka Birdsy žijící v Praze. Přímo z ukrajinské fronty k nám dorazí populární kapela Brunettes Shoot Blondes. Další účinkující budeme upřesňovat během srpna.

Místa jsou pouze ke stání.

Vstupné je dobrovolné a platit se bude na místě, přispět můžete jakoukoliv částkou. Výtěžek z koncertu poputuje ukrajinské ambasádě a poslouží na Ukrajině tam, kde jsou peníze nejvíc potřeba.

Účinkující

BRUNETTES SHOOT BLONDES

Jedna z největších ukrajinských indie rockových kapel reprezentovala Ukrajinu na mezinárodních soutěžích jako Eurovision nebo X Factor. Před válkou vystoupili v rámci svého evropského turné na festivalech Sziget, Waves of Vienna nebo českých Metronome či Colours of Ostrava. Aktuálně jsou členové kapely součástí ukrajinské domobrany, takže k nám přijedou doslova z fronty. Navzdory tomu, čím procházejí, pracují ve volných chvílích na novém EP a některé z připravovaných skladeb zazní i na pražském koncertě.

BIRDSY

Birdsy je popová a r'n'b zpěvačka, songwriterka a producentka z Ukrajiny. Úspěšně se zúčastnila ukrajinské verze soutěže The Voice. Po začátku války na Ukrajině emigrovala do Prahy, kde sestavila novou kapelu z ukrajinských hudebníků. Poprvé v ČR vystoupila na akci UKAUKRAJINU, která se konala v květnu v holešovické tržnici.

NYLON JAIL

Česká alternativní rocková kapela Nylon Jail byla jednou ze skupin, které se v roce 2013 vydaly na Ukrajinu a koncertovaly v rámci tzv. Euromajdanu. Kapela podporuje Ukrajinu dlouhodobě a letos navíc slaví 10tileté výročí.

LENKA DUSILOVÁ

Jednu z nejvýraznějších českých zpěvaček a držitelku několika cen Anděl snad není třeba více představovat. Můžete se těšit na její sólové vystoupení.

Výstaviště Praha
Tel:
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: