Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
června

výstava Jan Gemrot - Observace

Expo 58 ART

zpět na výpis akcí
 

Galerie Adolf Loos Apartment and Gallery zahájí ve výstavní síni Expo 58 ART výstavu jednoho z nejvýraznějších současných českých umělců-Jana Gemrota.

Začátek:15. 06. 22
Konec:24. 07. 22
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, vizuální umění, Benefiční poznání| památky,

Prodejní výstava Jana Gemrota nazvaná Observace představí jeho nejaktuálnější tvorbuVizuální umělec a především malíř Jan Gemrot je v současnosti jedním z vůdčích osobností české výtvarné scény. Patří k mladé hybné generaci posouvající hranice současného umění. Jan Gemrot je zastoupen ve sbírkách Národní galerie v Praze a v dalších významných českých i zahraničních sbírkách. Svými výstavami šokuje a zároveň připoutává pozornost odborné i široké veřejnosti. O jeho dílo je mezi sběrateli mimořádný zájem.Výstava bude koncipována do třech tematických částí. Část první prezentuje cyklus „Ega“. Tyto malby evokují spojení figurálního a krajinářského principu, kdy se krajina stává odrazem vnitřního směřování či rozpoložení člověka, čímž se malíř snaží o analytický portrét lidské psýché. Druhá sekce výstavy se věnuje tématu „prorůstání“, které souvisí s transformací energie, přechodem do jiné formy existence, zabývá se otázkou mementa mori a věčnosti. V poslední části se Jan Gemrot zaměřuje na obrazy vojenských nadzvukových letounů v momentech aerodynamického třesku, zrakového zážitku zvukového kužele. Tyto technicistní malby kontrastují s předchozími částmi expozice a jako náhlá nebezpečná událost narušují pocity kontemplace, čímž reflektují současné světové dění.

Galerie ku příležitosti výstavy vydává novou knihu: Jan Gemrot – Observace, jejímž autorem je uznávaný znalec umění, historik a publicista PhDr. Karel Srp. Obrazově bohatá publikace sleduje jednotlivé cykly malíře od počátku jeho tvorby a dokumentuje jeho tvůrčí dráhu až do současnosti.

Jan Gemrot je exkluzivně zastupován společností Adolf Loos Apartment and Gallery.
 

Prodejní výstava se koná ve výstavní síni Expo 58 ART(Letenské sady 1500/80, Praha 7)

otevřeno: 15.6. - 24.7. 2022

ÚTERÝ – NEDĚLE 10:00 – 18:00  (PONDĚLÍ ZAVŘENO)

vstup zdarma

 

Výstavní síň Expo 58...
Tel:
Letenské sady 1500/80
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: