Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
června

Historický kolotoč na Petříně

Prague City Tourism

zpět na výpis akcí
 

Na začátku června se na Petříně znovu roztočí jeden z nejstarších kolotočů v Evropě.

Začátek:01. 06. 22
Konec:30. 09. 22
Cena:100 Kč
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: pro děti|Zábava

Od 1. června se návštěvníci mohou opět projet na 200 let starém kolotoči, který do Prahy zapůjčili jeho italští majitelé. Symbolicky se provoz spouští na Den dětí. Společnost Prague City Tourism společně s provozovatelem při této příležitosti v tento den exkluzivně umožní k zakoupené vstupence na Petřínskou rozhlednu nebo do Zrcadlového bludiště jednu jízdu pro dítě na kolotoči zdarma. Kolotoč bude na Petříně do konce září. 

Kolotoč, který je na Petříně už druhý rok v řadě, se loni těšil obrovskému zájmu. „Jsme rádi, že petřínský vrch po roce opět oživí historický kolotoč. Návštěvníci tak  mají možnost se na této jedinečné atrakci během následujících čtyř měsíců projet. Není to zážitek pouze pro děti, ale i pro dospělé, protože na vás dýchne jeho historie a jedinečnost,“ říká Klára Malá, tisková mluvčí Prague City Tourism. 

Jeden z nejkrásnějších kolotočů v Evropě podle dochovaných dokumentů pochází z první půlky 19. století. Některé prameny uvádějí, že se jeho výroba datuje dokonce již na konec 17. století. Kolotoč dědí příslušníci italské rodiny z generace na generaci a je tedy neprodejný. 

Kolotoč svezl během dvou set let své existence tisíce lidí a zahrál si i v několika filmech například slavného italského režiséra Paola Sorentina. Zážitek z jízdy navíc umocní také skvělá práce a zručnost německých řemeslníků, kteří vyřezali koně a kočáry umístěné na konstrukci.

Kde: Petřín

Kdy: od 1. 6. do 30. 9. 2022, denně od 9:00 do 21:00

Cena: 100 Kč za svezení

Jízdenku koupíte na místě.

Prague City Tourism
Tel: 221 714 714
Petřín
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: