Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
ledna

Myši patří do nebe a také na Chvalský zámek

Chvalský zámek

zpět na výpis akcí
 

Výpravnou výstavu kulis, scenérií, rekvizit i půvabných loutek z animovaného filmu Myši patří do nebe si rozhodně nemůžete nechat ujít!

Začátek:22. 01. 22
Konec:15. 05. 22
Cena:od 40 Kč
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|muzea, ostatní pro děti|

Mnohých detailů si ve filmu díky krátkosti záběru ani nelze povšimnout. Na naší výstavě nabídneme návštěvníkům jedinečnou příležitost si dopodrobna jednotlivé scény i objemné dekorace prohlédnout. A nejenom to! Nejmenší děti si výstavu mohou užít i dobrodružně díky zábavné mapce, která jim poslouží jako interaktivní průvodce filmovým zákulisím i příběhem. Starším dětem i dospělým doporučujeme ke zhlédnutí také film o filmu v zámeckém minikině a o další zážitky s výstavou se postará například i stylový fotokoutek ve středověkém sklepení.

Filmová novinka z konce loňského roku má směrem k divákům opravdu dobře nakročeno. Stihla již získat řadu ocenění na mnoha evropských filmových festivalech, titul za nejlepší animovaný film v Šanghaji a byla nominována mezi pět nejlepších animovaných filmů v rámci cen Evropské filmové akademie. Zájem o ni již projevilo více jak pětadvacet zemí světa včetně USA či Izraele. Nový loutkový film postavený na silné výtvarné stránce a unikátním provedení loutek a prostředí tak navazuje na světově proslavenou tradici české loutkové animace. Není divu – oba tvůrci, zkušení výtvarníci a režiséři, Denisa Grimmová a Jan Bubeníček mají školu Břetislava Pojara.

Doprovodný program výstavy:

27. 1. – 15. 5. Výstavní prezentace výtvarných prací v rámci soutěže Nečekané přátelství

19. 2. Strašidelná noc na Chvalském zámku – myši, pavouci a havěť všeho druhu

4. – 20. 3. Detektivní týdny na zámku aneb pátrej na vlastní pěst!

20. 3. Promítání filmu Myši patří do nebe v Divadle Horní Počernice

8. – 18. 4. Prodloužený Detektivní týden na zámku aneb pátrej na vlastní pěst!

6. – 15. 5. Prodloužený Detektivní týden na zámku aneb pátrej na vlastní pěst!

Chvalský zámek
Tel: 281860130
Na Chvalské tvrzi 857
Praha 9, 193 21
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: