Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
30
prosince

Kouzelný cirkus

Laterna magika

zpět na výpis akcí
 

Hoďte starosti za hlavu a oslavte Silvestra i Nový rok v zázračném světě! Kouzelný cirkus otevírá své brány.

Začátek:30. 12. 21
Konec:01. 01. 22
Cena:od 390 Kč
Čas:15:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla, pro děti| Kultura

Poetické vyprávění o marné pouti za nedosažitelným ztělesňují postavy klaunů, podněcované kouzelníkem – Svůdcem a vidinou krásné Venuše, která na sebe bere podobu pozemských žen... Duchovním otcem představení byl režisér Evald Schorm a spolu s ním dlouholetý šéf Laterny magiky a světoznámý divadelní architekt Josef Svoboda, který svou fantazii na scéně Laterny magiky uplatňoval do konce života.

Na představení se podílel např. Jan Švankmajer jako režisér a scénárista, Jiří Srnec, zakladatel českého černého divadla, kameraman Emil Sirotek, choreografové Karel Vrtiška, Vlastimil Jílek, který byl ve své době českou baletní hvězdou, Jiří Hrabal z Československého souboru písní a tanců, Josef Koníček (také choreograf televizních pořadů a filmů) a František Pokorný. Známé je i jméno výtvarníka a ilustrátora Zdenka Seydla, který spolupracoval s mnoha divadelními scénami. Představení má nádech českého poetismu, a to nejen díky stylizaci postav do cirkusového prostředí. Divák si z něj odnese humorný zážitek i hloubku porozumění lidské duši. Dodnes se na jevišti celkem vystřídalo 25 Smutných a 22 Veselých klaunů, 25 Svůdců a 32 Venuší.

Čekají vás celkem tři představení Kouzelného cirkusu:
- čtvrtek 30.12. 2021 20.00
- pátek 31.12. 2021 17.00
- sobota 1.1. 2022 15.00
 

Laterna magika
Tel: 224 901 417
Ostrovní 1
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: