Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
04
prosince

Vánoční dílna pro veřejnost

Uměleckoprůmyslové museum v Praze

zpět na výpis akcí
 

Vánoční výtvarná dílna UPM pro malé i velké návštěvníky je tentokrát věnována výstavě Móda v modré.

Datum:04. 12. 21
Cena:od 80 Kč
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: poznání| workshopy pro děti|Kreativita,

Její účastníci obdrží v pokladně UPM instrukce, s nimiž si individuálně projdou výstavu, která představuje vzorování textilu indigem v českých zemích a Japonsku. Techniku modrotisku jim přiblíží vystavené oděvy, metráž i volná tvorba z období od 19. století do současnosti. Dozvědí se, čím a jak se modrotisk vytváří, prozkoumají soubor forem, s jejichž pomocí na látce vzniká unikátní vzor, vytvoří si originální pohlednici (vánoční přání) modrotiskovou koláží a odpočinou si ve čtenářském koutku s knihami o modrotisku.   Po zhlédnutí výstavy si pak v ateliéru vyzkoušejí japonský tradiční oděv zvaný jukata, vyfotografují se v něm a vytvoří si z modrotisku originální vánoční ozdoby a drobné dárky.

Uměleckoprůmyslové m...
Tel: 778 543 902
17. listopadu 2
Praha, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: