Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
listopadu

Výstava Krásná práce

Galerie 1

zpět na výpis akcí
 

Projekt Krásná práce v listopadu znovu otevře přehlídku lidového umění a řemesel a po dvou letech tak opět zaplní pražskou Galerii 1.

Začátek:06. 11. 21
Konec:25. 11. 21
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie

Výstava  potrvá  od  6.  do  25.  listopadu  a  návštěvníci  na  ní  budou  moci  obdivovat  artefakty  vytvořené  tradičními  technikami  jako  muší ráj, orobincové boty nebo reedici návrhu koberce Ladislava Sutnara. Produkty  tuzemských řemeslníků si lidé budou moci také zakoupit, a tím tvůrce podpořit, přehlídka  nabídne i workshopy nebo komentované prohlídky pro základní školy.   Projekt Krásná práce i stejnojmenná přehlídka představují široké veřejnosti výběr tradičního  českého, moravského a slezského řemesla a lidového umění moderně a bez sentimentálního  nánosu. Klára Hegerová, která stojí za Krásnou prací spolu s týmem historiků umění,  etnografů  a  designérů,  je  přesvědčena,  že  tradici  nelze  jen  konzervovat.  „Ruční  výrobu  se  proto  snažím  včlenit  do kontextu  současného  designu,  architektury  a  módy,“  říká  kurátorka.  Této myšlence odpovídá i druhý ročník přehlídky Krásná práce.   Návštěvníkům  připomene  tradiční  řemeslné  techniky  a  představí  i  jejich  tvůrce.

Galerie 1
Tel: 775 158 112
Štěpánská 47
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: